ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Γιατί δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου Ναυπλιέων η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:10:00 μ.μ. | | | |





















  Η Σύνταξη ενός συμμετοχικού προϋπολογισμού δεν είναι απλώς μια προοδευτική πρόταση, μα ουσιαστικά η εφαρμογή της συμμετοχικής διαδικασίας των πολιτών κάτι που δεν αποκλείεται ακόμα και από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο (Καλλικράτης), που δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιηθούν όλα τα διαμερίσματα του Δήμου και να θέσουν τις προτεραιότητες του τόπου και των κατοίκων μέσα από τις ανοιχτές συνελεύσεις, την ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων και τις αποφάσεις αυτών.

Για ακόμη μία φορά στρέφουμε την προσοχή σας στην διαδικασία σύνταξης τουπροϋπολογισμού προκειμένου να υπογραμμίσουμε την ευθύνη που έχουμε όλοι στη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ που διακυβεύονται μέσω των αποφάσεων ψήφισης του προϋπολογισμού του δήμου.

Μέσω ενός συμμετοχικού προϋπολογισμού καταπολεμάται ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας - η απάθεια/αδράνεια των δημοτών- η αδιαφάνεια ενώ ισχυροποιούνται η ισόρροπη ανάπτυξη στο Δήμο- η διαφάνεια η ενεργοποίηση και συνευθύνη του πολίτη.

Δεν μπορούσε ακόμα να ψηφίσουμε έναν προϋπολογισμό ενώ διαφωνούμε στο τεχνικό πρόγραμμα διότι:

- Δεν μπορεί σε ένα τεχνικό πρόγραμμα να μην υπάρχουν στόχοι, οράματα και σκέψεις για την πόλη και απλά να αραδιάζονται μελέτες και έργα χωρίς προτεραιότητες.

-Δεν υπάρχουν στρατηγικοί στόχοιγια το δήμο Ναυπλιέων το 2015.

- Δεν υπάρχει πλάνο υλοποίησης , με συγκεκριμένες μελέτες και έργα.

- Δεν καταλήγει σε ένα εποικοδομητικό απολογισμό στο τέλος, σε έλεγχο που θα δείξει τους στόχους που μπήκαν, αφού τα έργα ήταν μια απλή κατάθεση τίτλων χωρίς προτεραιότητες χωρίς ένταξη σε στόχους ανάπτυξης της πόλης και της κοινωνίας.

-Είναι αδιανόητο το 2015 να μην είναι αφιερωμένο στην προετοιμασία του δήμου για ένταξη έργων στο επόμενο ΕΣΠΑ.

- Δεν μπορεί ακόμα και η θεσμοθετημένη από το νόμο διαδικασία της διαβούλευσης να έχει ένα διαδικαστικό και μόνο χαρακτήρα.

Τα ορατά προβλήματα του τεχνικού προγράμματος, απεικονίστηκαν στον προϋπολογισμό, ο οποίος ουσιαστικά είναι η αποτύπωση της συνολικής πολιτικής του Δήμου και είναι ξεκάθαρο για μας ότι αυτή δεν έχει στρατηγικό σχεδιασμό.

Όσο και αν οι θέσεις μας όλα αυτά τα χρόνια δυστυχώς αγνοούνται είναι βέβαιο ότι αποτελούν τη δικαιότερη και πλέον δημοκρατική διαδικασία και είναι ο μόνος τρόπος διαφάνειας της διαχείρισης και μοχλός ανάπτυξης των οικονομικών του Δήμου.

Για τους λόγους αυτούς οι προϋπολογισμοί του δήμου όλα τα χρόνια είναι πλασματικοί.

Πραγματικός Προϋπολογισμός επί τέλους!



Υ.Γ Να θυμίσουμε ότι το τεχνικό πρόγραμμα προϋπολογισμό δεν τον ψήφισε η άλλη πρόταση και η Λαϊκή Συσπείρωσης με τον κ. Πινάτση και τον ψήφισε ο συνδυασμός του κ. Γραμματικόπουλου και η ΑΥΡΑ. Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε τη στάση τους. Απλά θα θέλαμε κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις. Κάποιοι τις έκαναν κάποιοι άλλοι απλά δεν δικαιολόγησαν τίποτα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ