ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΜΕ Αργολίδας: Θα συνεχιστεί η επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:25:00 μ.μ. | | |














 Τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ για την απασχόληση και την ανεργία αντίστοιχα, αποδεικνύουν ότι η όποια ανάπτυξη ευαγγελίζονται οι υπερασπιστές του Κεφαλαίου και των πολυεθνικών σημαίνει μόνιμη εξαθλίωση και μοίρασμα της φτώχειας για τους εργάτες, ζωή με τα ψίχουλα για το λαό.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ τον Μάη του 2014 αν και φαίνεται πως αυξάνεται ο αριθμός των ασφαλισμένων, την ίδια στιγμή τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την αμέσως μεταγενέστερη περίοδο δείχνουν εκ νέου αύξηση των ανέργων, δείγμα της ελαστικής σχέσης που έχουν αποκτήσει οι εργαζόμενοι με τα προγράμματα απασχόλησης κυρίως στον κλάδου του τουρισμού.

Αναδεικνύεται στην πράξη με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται ανά μήνα πως τα προγράμματα απασχόλησης δεν αντιμετωπίζουν την ανεργία, δε δημιουργούν σταθερές θέσεις εργασίας αλλά ξεγελούν την ανεργία, μοιράζουν τη φτώχεια. Η ανεργία είναι παγιωμένη σε υψηλά επίπεδα, τα μεροκάματα σε χαμηλά και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις πλέον κυριαρχούν.

Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, το μέσο ημερομίσθιο μειώνεται κατά 7,9%, ενώ ταυτόχρονα, συνεχίζεται η αύξηση της μερικής απασχόλησης, αυξανόμενη κατά 30,5%! Ακόμη, είναι χαρακτηριστικό ότι στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση το μέσο ημερομίσθιο μειώθηκε κατά 6,18%, ενώ ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 7,47%.

Επιδίωξη του Κεφαλαίου και της ΕΕ, είναι ανεξαρτήτως του ποιας απόχρωσης θα είναι η Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει τις κατευθύνσεις τους, να συνεχιστεί η επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Να κυριαρχήσουν παντού και να μονιμοποιηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η μισοανεργία, ο μισθός να φτάσει σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους, τα παραδείγματα των εργαζομένων σε κλάδους και τόπους δουλειάς. όπου με τους αγώνες επιβλήθηκαν αυξήσεις και κατακτήσεις. Αυτός είναι ο δρόμος! Ακολουθώντας τέτοια αγωνιστικά παραδείγματα, απομονώνοντας τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που καλλιεργούν την αναμονή και την μοιρολατρία, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Με μαζικά αγωνιστικά, ταξικά προσανατολισμένα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι να ισχυροποιήσουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Να απαιτήσουν και να επιβάλλουν την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ουσιαστικά και άμεσα μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειες τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ