ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Με θρησκευτική επισημότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Ύδρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:57:00 μ.μ. | | |




















 Με ήλιο αλλά με τσουχτερό κρύο γιορτάστηκαν με κάθε επισημότητα τα Θεοφάνια με τον Μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων. στο νησί μας των πηγαδιών στην συνοικία Καλά-Πηγάδια αλλά και στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι της Ύδρας.
Μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό «Κοιμήσεως Θεοτόκου» Ύδρας προεξάρχοντος του Αιδεσιμολογιώτατου – Πρωτοπρεσβύτερου και Γενικού Αρχιερατικού Επίτροπου π. Ακίνδυνου Δαρδανού, με την παρουσία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρου Θεοδοσίου, του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ιωαννκίου Καλαφάτη και του Πρεσβύτερου π. Γεώργιου Βλαχόπουλου.
Στον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης, ο Αντιδημάρχος και Προέδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α. Καλύβας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο π. Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές του νησιού όπως και πλήθος κόσμου.
Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή για τα Καλά-Πηγάδια όπου κατά παράδοση γίνετε η Τελετή Αγιασμού των Υδάτων στα πηγάδια της όμορφης συνοικίας του νησιού μας.
Μετά τον Αγιασμό των Υδάτων στα «Καλά Πηγάδια», η λιτανευτική πομπή κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Ύδρας που κατέληξε στο μεγάλο λιμενοβραχίονα, όπου έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.
Όπως επιτάσσει το έθιμο, νέα παιδιά από την Ύδρα βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό και να πάρουν την ευλογία Του.
Παρά το έντονο κρύο και τον δυνατό αέρα οι κολυμβητές τηρώντας το έθιμο βούτηξαν στην θάλασσα για να ανασύρουν τον Σταυρό. Ο Γ. Σκόρρας - για δεύτερη συνεχή χρονιά – ήταν ο τυχερός από τους κολυμβητές που ανέσυρε τον Σταυρό από την θάλασσα και πήρε σαν αναμνηστικό δώρο χρυσό σταυρό χορηγία του Ιδρύματος «Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη», αλλά και οι υπόλοιποι κολυμβητές από ένα αναμνηστικό δώρο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ