ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

“Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα” στη Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:38:00 μ.μ. | | |




















Συναντήσεις έμπνευσης με τη Λήδα Βαρβαρούση να συνεργάζεται “στενά” με τους φίλους και ήρωες των βιβλίων της μαζί με παιδιά και μεγάλους που αντέχουν μεγάλες δόσεις φαντασίας!!!

Με άξονα την χαρά, το χιούμορ, την τέχνη και το λόγο, το πρόγραμμα έμπνευσης περιλαμβάνει την αφήγηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα–εικονογράφο, η οποία με μοναδικό τρόπο ταυτόχρονα ζωγραφίζει όσα αφηγείται σε μεγάλες επιφάνειες χαρτιού.

Ο αυτοσχεδιασμός είναι βασική προϋπόθεση.

Για μεγάλους, θα λειτουργήσει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα τις "Ζωγραφηγήσεις" ως εργαλείο έμπνευσης και έκφρασης και πώς μπορεί να λειτουργήσει ως ευκαιρία για συλλογική δημιουργία και έκφραση.

*Τα workshops της "Ζωγραφήγησης" ενδιαφέρουν:

Εικονογράφους, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, ενήλικες και παιδιά που θέλουν να εξερευνήσουν και να μοιραστούν τη σκέψη τους μέσω της τέχνης.

Ξεκινάμε το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Για τα παιδιά από 4 ετών, ώρα 11.30-13.30

Για τους μεγάλους, ώρα 17.30-20.00

*Θα προκύψουν επιπλέον συναντήσεις, για ολιγομελή τμήματαμε στόχο τη διερεύνηση και τον πειραματισμό σε τεχνικές εικονογράφησης για παιδικά βιβλία.…

Κόστος συμμετοχής για τα παιδιά 7€ ανά συνάντηση

Κόστος συμμετοχής για τους μεγάλους 12€ ανά συνάντηση

Κρατήσεις: 2752047380 & maria@fougaro-library.gr

Η Λήδα Βαρβαρούση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Εικαστικών Τεχνών Βακαλό. Εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης σαν καλλιτεχνική διευθύντρια. Έχει γράψει 15 βιβλία και εικονογραφήσει περί τα 200 βιβλία στην Ελλάδα εκ των οποίων πολλά κυκλοφορούν σε άλλες χώρες. Μέσα σε αυτά τα πιο γνωστά είναι η σειρά της "Τρελοδαγκωνίτσες" που γράφει και εικονογραφεί, ο Τριγωνοψαρούλης και ο Μαικ ο Φασολάκης. Έχει βραβευθεί με πρώτο διεθνές βραβείο εικονογράφησης από το South East Europe Children Literature Center- Sofia Bulgaria, για το βιβλίο της "Ένα Σκουλίκι με φτερά"-σειρά "Τρελοδαγκωνίτσες", εκδ. Παπαδόπουλος. Έχει εικονογραφήσει το αναγνωστικό της Α΄ δημοτικού "Η γλώσσα μου" και το λεξικό της Α' και Β' δημοτικού. Συνεργάζεται με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα με το βιβλίο της "Μια παρέα με καρδιά" που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της Ευρώπης, που γράφει και εικονογραφεί. Δημιουργεί τη μασκώτ "Ελπίδα" που διακοσμεί το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων "Ελπίδα". Με το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα "Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα", συνεργάζεται στενά με σχολεία, νηπιαγωγεία, βιβλιοθήκες και δήμους για την διάδοση της φιλαναγνωσίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου (του ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ) και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Φέτος, προτάθηκε ως υποψήφια για το βραβείο Hans Christian Andersen 2016 για το έργο της ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ