ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Μνημείο προς τιμήν των πεσόντων αεροπόρων θα στηθεί στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:52:00 μ.μ. | | | |























 Στην χθεσινή 30-1-2015 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Ναυπλιέων  μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Ραφαήλ Μπαρού αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η τοποθέτηση μνημείου στο Ναύπλιο προς τιμήν των πεσόντων αεροπόρων πού έχασαν την ζωή τους στην άσκηση του καθήκοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μνημείο θα ονομάζεται "Μνημείο Κωνσταντίνου Ηλιάκη" προς τιμήν του Σμηναγού της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 2006, έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών και τούρκικων μαχητικών, κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες στο μνημείο θα υπάρχει επίσης πλακέτα προς τιμήν όλων των αεροπόρων αλλά και σε όλους εκείνους τους αεροπόρους με καταγωγή από την περιοχή μας που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.























Να θυμίσουμε πως το Ναύπλιο θρηνεί από το 1972 τον συμπατριώτη μας Υποσμηναγό Θεοφάνη Νικολόπουλο του Δημητρίου που γεννήθηκε το 1944.  Τον Οκτώβριο του 1963 εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας και αποφοίτησε τον Αύγουστο του 1966 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού. Σκοτώθηκε στις 3 Ιουλίου 1972 στην Τανάγρα Βοιωτίας, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης πτήσεως, λόγω πτώσεως του αεροσκάφους του F-102 κατά την απογείωση.
 Επίσης ένα γνωστό συμβάν, χαραγμένο στη μνήμη των κατοίκων του χωριού Πουλακίδα, είναι η σύγκρουση και πτώση δύο μαχητικών αεροπλάνων πάνω από το χωριό στις 11 Μαρτίου του 1956 και τον θάνατο των δύο πιλότων.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ