ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Η περίοδος των εορτών δεν βοήθησε το πορτοκάλι - Οι παραγωγοί ανησυχούν για τις καιρικές συνθήκες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:37:00 μ.μ. | | |























  Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε και την περίοδο των εορτών (Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά) η ζήτηση και οι εξαγωγές πορτοκαλιών. Επιπλέον, η επιδείνωση του καιρού (χιόνι, παγετός) δημιουργεί ανησυχία στους παραγωγούς αφού εκτός από το ενδεχόμενο ζημιών στα πορτοκάλια υπάρχει και ο κίνδυνος περαιτέρω μείωση των εξαγωγών λόγω των ενδεχόμενων προβλημάτων στις ευρωπαϊκές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με όσα μας αναφέρει ο κ Σπύρος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών (Ο.Π.) Φρούτων της ΕΑΣ Αργολίδας σχετικά με την πορεία των φετινών τιμών: «Όσο συγκομίζαμε μόνο τις πρώιμες ποικιλίες της Ναβαλίνας οι τιμές κυμάνθηκαν από 21 έως 25 λεπτά το κιλό ενώ όταν “μπήκε” η ποικιλία Νάβελ στην αγορά οι τιμές έπεσαν στα 14 έως 18 λεπτά το κιλό ανάλογα με την ποιότητα. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι εξαγωγές είναι περισσότερες από πέρσι συνολικά και επίσης διοχετεύτηκαν και κάποιες ποσότητες με τη δωρεάν διάθεση λόγω του ρώσικου εμπάργκο. Αυτό που μας ανησυχεί τώρα είναι να μην έχουμε ζημιές (λόγω παγετού) από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο».
Incofruit

Για την πορεία των εξαγωγών ο κ. Γιώργος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas αναφέρει στον ΑγροΤύπο: «κατά την διάρκεια των εορτών υπήρξε μια μείωση της ροής λόγω αποθεμάτων και από σήμερα εάν και εφόσον υπάρχουν πορτοκάλια η ζήτηση θα επιστρέψει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

agrotypos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ