ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο Γιάννης Ανδριανός στην επέτειο της Α’ Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο





















 Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε χθες στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Α’ Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο. Στην ομιλία του ο κ. Ανδριανός τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:


«Τιμάμε σήμερα, όπως κάθε χρόνο, την επέτειο της α’ Εθνοσυνέλευσης, την καταστατική πράξη γέννησης του νέου ελληνικού κράτους.

Τιμάμε τους πατριώτες προγόνους μας που διακήρυξαν από εδώ, από την Επίδαυρο και την Αργολίδα, την ανεξαρτησία της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο, και συνέταξαν, μαζί με τον φιλέλληνα Γκαλλίνα το πρώτο Σύνταγμα, το Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδος, το δημοκρατικότερο και πιο φιλελεύθερο πολιτειακό κείμενο της εποχής.

Τιμάμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, καθώς και κάθε φιλέλληνα ξένο, που αγωνίστηκε και θυσιάστηκε για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια του Γένους μας.

Τιμάμε αυτή τη μεγαλειώδη στιγμή στην Ιστορία του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, καρπό της ομόνοιας και της ομοψυχίας των Ελλήνων μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά. Και ταυτόχρονα, κρατάμε πάντα κατά νου τον θανάσιμο κίνδυνο που ενέσκηψε λίγο καιρό μετά, όταν εμφιλοχώρησαν μεταξύ των επαναστατών οι προσωπικές διαμάχες, οι έριδες, οι συγκρούσεις των επιμέρους συμφερόντων. Κρατάμε πάντα κατά νου ότι λίγα χιλιόμετρα από αυτόν τον τόπο του θριάμβου, βρίσκεται ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, τόπος δολοφονίας του Καποδίστρια, αλλά και το κελί που φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης.

Το μήνυμα της α’ Εθνοσυνέλευσης είναι βεβαίως μήνυμα θριάμβου της ελευθερίας. Ταυτόχρονα όμως, είναι και μια ηχηρή υπενθύμιση του πόσο λίγο απέχει ο θρίαμβος από την καταστροφή, όταν χάνεται η ψυχραιμία, η σύνεση, η ομοψυχία, η προσήλωση στο συλλογικό συμφέρον. Αυτό ακριβώς το διπλό μήνυμα αποκτά σήμερα ξεχωριστή επικαιρότητα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτός εδώ ο ιερός χώρος, αλλά και το Μουσείο της Εθνοσυνέλευσης που κατασκευάστηκε με την άμεση ανταπόκριση της Βουλής των Ελλήνων στην έγγραφη πρόταση που έκανα στον τότε Πρόεδρο της Βουλής, θα συνεχίζει να υπογραμμίζει αυτή την ανάγκη: να συμπληρώσουμε τις δημιουργικές εκρήξεις που χαρακτηρίζουν τον Ελληνισμό - για να απομονώσω το θετικό μόνο μέρος της ιδιοσυστασίας μας - με την λογική της συνέχειας, του μακρόπνοου σχεδιασμού, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών.

Είμαι αισιόδοξος ότι πλέον, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να κάνουμε αυτό το μεγάλο και τόσο αναγκαίο βήμα. Κι αυτό, θα είναι η καλύτερη, η πιο αρμόζουσα και έμπρακτη απόδοση τιμής στους πατριώτες της α’ εθνοσυνέλευσης και στο μήνυμα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του φιλελευθερισμού, που εξέπεμψαν 194 χρόνια απ’ αυτή τη γωνιά της Ελλάδας σε ολόκληρο τον πλανήτη».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ