ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν - Ο επόμενος πρόεδρος της Κούβα στο Ναύπλιο και το Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:34:00 π.μ. | | | |























 Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, ο γιός και στενός συνεργάτης του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ, έρχεται στην Ελλάδα. Αφορμή της επίσκεψης είναι η έκδοση του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος – Η αυτοκρατορία του τρόμου» (εκδόσεις newstarcine) στα ελληνικά.

Κατά το διάστημα της παραμονής του θα συναντηθεί με τον Μίκη Θεοδωράκη, θα έχει επαφές με εκπροσώπους φορέων, θα δώσειδιάλεξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ θα επισκεφτεί ιστορικούς χώρους και Μουσεία, όπως το Μουσείο Θερμοπυλών, η Γέφυρα του Γοργοπόταμου, το Μουσείο Ακρόπολης, το πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, το μουσείο Μακρονησιωτών εξορίστων.

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου θα συναντήσει τους έλληνες δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο Studio New Star art cinema (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 πλ. Αμερικής), θα πάρει μέρος στην εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ κουβανικού κινηματογράφου για την 56η επέτειο της κουβανικής επανάστασης, σε συνεργασία με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης. Θα προβληθεί η ταινία «Κangamba» με θέμα τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στην Αγκόλα στην οποία ο Αλεχάντρο Κάστρο συμμετείχε εθελοντικά.
Το φεστιβάλ κουβανικού κινηματογράφου για την 56η επέτειο της κουβανικής επανάστασης, διαρκεί 8 - 14 Ιανουαρίου.

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου στο Αλκυονίς New Star Art Cinema και την Τρίτη 13 Ιανουαρίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Σάκης Καράγιωργας ΙΙ, ο Αλεχάντρο Κάστρο θα δώσει διάλεξη σε φοιτητές, παρουσία των καθηγητών Προκόπη Παπαστράτη καιΜιχάλη Λυμπιεράτου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας «Ζητήματα Ιστορίας και Ιστοριογραφίας».

Θα επισκεφθεί και άλλες πόλεις, όπως το Ηράκλειο, το Άργος, το Ναύπλιο, η Λαμία.

Ο επόμενος πρόεδρος της Κούβας;

Ο 50χρονος Αλεχάντρο είναι ο μοναχογιός του Ραούλ Κάστρο –έχει τρεις αδελφές, τη Ντέμπορα, τη Μαριέλα και τη Νίλσα.

Στενός συνεργάτης του πατέρα του, από τη στιγμή που ο Ραούλ ανέλαβε την εξουσία, αρθρογράφος και συγγραφέας - το βιβλίο του αναφέρεται, τι άλλο, στον ρόλο των ΗΠΑ κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα- ο Αλεχάντρο είχε πολεμήσει στην Αγκόλα και παρότι όχι στην πρώτη γραμμή, ένας τραυματισμός στάθηκε μοιραίος για το ένα του μάτι: Το προσωνύμιο που του έδωσαν οι διαφωνούντες με το καθεστώς είναι el tuerto (ο μονόφθαλμος).

Οι εκτιμήσεις ότι, υπάρχει η πιθανότητα να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κούβας, δεν είναι ευκαταφρόνητες.

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν είναι μηχανικός με Master στις Διεθνείς Σχέσεις. Ερευνητής θεμάτων σχετικών με την Εθνική Ασφάλεια και Άμυνα –το κύριο θέμα της διδακτορικής του διατριβής– παρακολούθησε διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και δημοσίευσε εργασίες πάνω στα θέματα εθνικής και διεθνούς ασφάλειας, πολιτικής επιστήμης, παγκόσμιας οικονομίας και οικονομικών, διπλωματίας και ιστορίας, διαχείρισης και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού, καινοτομίας στη συλλογή πληροφοριών και παραγωγή αναλύσεων σε διάφορα γνωστικά πεδία καθώς και εφαρμογές των νέων τεχνολογιών.

.thetoc.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ