ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Στην Άρτα για την μνήμη του Οσίου Μαξίμου του Γραικού ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:57:00 μ.μ. | |
 Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και Άρτης κ. Ιγνατίου, εορτάστηκε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια η μνήμη του Οσίου Μαξίμου του Γραικού στον υπό ανέγερση φερώνυμο περικαλλή ναό στην πόλη της Άρτας.

Στον κηρυκτικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος αναφέρθηκε στη ζωή και το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο του Οσίου Μαξίμου, ο οποίος δικαίως έχει χαρακτηρισθεί ως φωτιστής των Ρώσων καθότι ανάλωσε τον εαυτό του ώστε να απαλλάξει την Εκκλησία των Ρώσων από τα κακώς κείμενα, οδηγώντας την στη γνήσια Χριστιανική ζωή και αλήθεια. Μια γνησιότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει και τη δική μας πορεία και ζωή, μαθητεύοντας στα ιερά κείμενα των Πατέρων μας.
Η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από το ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεώς μας (106,6 FM) και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας, ενώ υπήρξε και αναμετάδοση από το ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας.
Επίσης το απόγευμα και ώρα 7, μετά την τέλεση του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου, το οποίο θα τελεσθεί στις 6 μ.μ., θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος με θέμα τη ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, του οποίου τεμάχιο του ιερού λειψάνου τίθεται εις προσκύνηση από χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ