ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Οι μαθητές του Αγγελοπούλειου Δημοτικού μάζεψαν τα πορτοκάλια του σχολείου τους για το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας
  Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για τους πορτοκαλοπαραγωγούς. Οι παγετοί αλλά και οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν πολλές ζημιές στην παραγωγή! Τα δέντρα του Αγγελοπούλειου Δημοτικου Σχολείου  δεν θα αποτελούσαν εξαίρεση στις φετινές δύσκολες συνθήκες και ιδιαίτερα οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλη πτώση των καρπών κι έτσι την Παρασκευή που ο καιρός ήταν όμορφος με λιακάδα τα παιδιά της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης, μαζί με τον κ. Κώστα, αποφάσισαν να τα μαζέψουν για να μην έχουμε κι άλλες απώλειες!
Τα δέντρα του σχολείου είναι φυτεμένα εδώ και πολλά χρόνια στο πίσω μέρος του κτιρίου και είναι για μας σημείο αναφοράς αφού ο καρπός τους, τα μήλα των εσπερίδων για να θυμηθούμε και τη μυθολογία, αποτελούν για αρκετές ημέρες του χειμώνα το καθημερινό μας φρούτο! 
Είναι πολύ όμορφη η εικόνα να βλέπεις στα διαλείμματα τα παιδάκια μας με ένα πορτοκάλι στα χέρια από τα δέντρα μας και μάλιστα οικολογικά ούτε ραντίσματα ούτε λιπάσματα και παρόλα, ή μάλλον γι΄ αυτό, να είναι ζουμερότατα και γευστικότατα! Κι όταν μάλιστα είναι μαζεμένα με τα… χεράκια σου ε, τότε νιώθεις και μια περηφάνια…
Κι επειδή σε αυτό το σχολείο προσπαθούμε να κάνουμε την αλληλεγγύη τρόπο ζωής και καθημερινή στάση και συμπεριφορά, κι όχι κάτι ευκαιριακό και επετειακό, τα παιδιά πρότειναν όπως κι άλλες χρονιές να χαρίσουμε μέρος των πορτοκαλιών στον Ι. Ευαγγελιστρίας για το Γεύμα Αγάπης!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ