ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Αθώος κρίθηκε ο Νίκος Γόντικας από μηνυτήρια αναφορά του κόμματος «Δράση» το 2010

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:51:00 π.μ. | | | | |
  Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι κατηγορίες σε βάρος του Π.Α.ΜΕ και του Νίκου Γόντικα στελέχους του ΚΚΕ, που δικάστηκαν χθες ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του κόμματος «Δράση» το Μάη του 2010 με την κατηγορία άσκησης βίας.
Αποκαλύφθηκε πως στόχος της μηνυτήριας αναφοράς, ήταν η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και ειδικότερα της δράσης του Π.Α.ΜΕ.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τη «Δράση» (τότε είχε πρόεδρο τον Στέφανο Μάνο και σήμερα συμπλέει με το ¨Ποτάμι¨) στη εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αναλαμβάνοντας δράση εξ ονόματος των εργοδοτών και αστικού κράτους κατηγορούσε το Π.Α.ΜΕ ότι πρωτοστατεί σε μια σειρά εργατικές –λαϊκές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και ότι με αυτό τον τρόπο, υπονομεύει την οικονομική δραστηριότητα.

Μια από τις κινητοποιήσεις ήταν η συγκέντρωση έξω από το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο στην Τρίπολη, στις 4 Μάη του 2010, στο πλαίσιο της 48ώρης πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας με αιχμή την ανάκληση απόλυσης φύλακα – επιστάτη στο σχολικό συγκρότημα.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Αντώνης Κατσάς μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Είναι πρόκληση αυτοί που ευθύνονται για αυτά που βιώνει ο λαός μας σήμερα, να σέρνουν στα δικαστήρια αυτούς που αντιπαλεύουν με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική». Κατέθεσε στο δικαστήριο δεκάδες ψηφίσματα, εργατικών σωματείων, Δημοτικών Συμβουλίων, άλλων λαϊκών φορέων που απαιτούσαν την αθώωση του κατηγορούμενου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ