ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ψηφίστηκε ο Κανονισμός χρήσης κοινοχρήστων χώρων δίνοντας τέλος στην αυθαιρεσία που επικρατεί στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:23:00 μ.μ. | |
 Τάξη σε πλατείες, πάρκα και πεζοδρόμια,φιλοδοξεί να βάλει ο Δήμος Ναυπλιέων με την Κανονιστική Απόφαση παραχώρησης της χρήσης των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου την οποία έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου 2015.
Με την συγκεκριμένη απόφαση επιχειρείται να μπει ένα σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο στις σχέσεις του Δήμου με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και με όσους καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους.

Στόχος των εννέα άρθρων του κανονισμού, τα οποία βασίστηκαν στην κείμενη νομοθεσία, είναι να ρυθμιστούν οι χρήσεις των κοινόχρηστων χώρων έτσι ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, να διευκολυνθεί η κίνηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και να προληφθεί ο κίνδυνος που δημιουργείται με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση αντικειμένων σε οδούς, πεζοδρόμια κ.λπ.
Ο Κανονισμός χρήσης κοινοχρήστων που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Γιώργος Καχριμάνης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα και έχει ως στόχο την αισθητική προστασία και βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων, την ποιότητα ζωής των πολιτών, την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, και την Τουριστική ανάπτυξη του Δήμου.

«Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο ο Δήμος Ναυπλιέων να διαμορφώσει ένα πλαίσιο κανονιστικών αποφάσεων για τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης κοινόχρηστων χώρων λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιομορφίες της κάθε περιοχής,τηρώντας παράλληλα τους κανόνες ισονομίας των πολιτών, και λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των επιχειρηματιών. Θέλουμε να εφαρμόσουμε έναν Κανονισμό που θα λειτουργεί θετικά. Δεν θέλουμε να τιμωρούμε ούτε είμαστε αντίπαλοι με τα καταστήματα αλλά και αυτοί πρέπει να σέβονται τους κανόνες » είπε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος που παρουσιάστηκε ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις που ακούστηκαν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ