ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Σεμινάρια για γονείς στο βιβλιοπωλείο "Ηλιογραφία"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:01:00 π.μ. |
 Πολλές φορές μέσα στην καθημερινότητα ενός γονιού, υπάρχουν περιστατικά με τα παιδιά του, που τον ωθούν στα άκρα και βγαίνει εκτός εαυτού. Αυτές τις φορές είναι που ο γονιός νιώθει ελλιπής απέναντι στο ρόλο του και βιώνει συναισθήματα θυμού, οργής και ενοχών.
Πέρα από το ίδιο το περιστατικό που πυροδοτεί τις εκρήξεις, ποια είναι τα βαθύτερα αίτια που δημιουργούν μια ένταση; Τι συμβαίνει και ξαφνικά ένας τόσο δοτικός γονιός δεν καταφέρνει να ανταπεξέλθει στο ρόλο του; Οφείλεται στο ότι δεν είναι καλός γονιός, στο χαρακτήρα του παιδιού ή σε άλλους λόγους;

Μέσα από 4 συναντήσεις / σεμινάρια θα πραγματοποιήσουμε μια διαδρομή, με στόχο να διερευνήσουμε όλα εκείνα τα σημαντικά στοιχεία, όπως τη δομή των οικογενειών, την ταυτότητα του γονιού ως παιδί, τα μηνύματα που μεταφέρονται σε ένα διάλογο, την εικόνα που έχει ο γονιός για τον εαυτό του, ώστε να μπορέσει κάποιος να κατανοήσει τα δικά του κομμάτια στο παζλ και αν επιθυμεί να αντικαταστήσει αυτά που δεν τον ικανοποιούν πια.

Η κάθε συνάντηση/σεμινάριο είναι αυτοτελής και φωτίζει διαφορετικά σημεία. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον είτε να τις παρακολουθήσει όλες, είτε να επικεντρωθεί σε κάποιο σημείο που τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα.


Οι συντονίστριες, 
Σοφία Πόπορη, Οικογενειακή Σύμβουλος, MA 
Τζένη Μπούρα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, εκπαιδ. Ψυχοθεραπεύτρια


Σοφία Πόπορη, Οικογενειακή Σύμβουλος, MA

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Πάντα πίστευα ότι η αλήθεια δεν είναι μία & ότι υπάρχουν πολλές οπτικές στα πράγματα. Έχοντας αυτές τις εσωτερικές αναζητήσεις, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο τμήμα Marketing του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στη συνέχεια αναζητώντας να δώσω απαντήσεις σε όλα τα εσωτερικά μου ερωτήματα άνοιξα στη πόρτα της θεραπείας στη ζωή μου. Η διαδικασία αυτή και η ανάγκη μου να βοηθώ τους ανθρώπους, με οδήγησαν στην απόφαση να σπουδάσω Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία στο Middlesex University of London. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα ως Οικογενειακή Σύμβουλος στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Είμαι μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής & στην EAC. Τα τελευταία 15 χρόνια που δραστηριοποιούμαι σε αυτό το χώρο έχω μοιραστεί και έχω ακούσει πολλές ιστορίες ανθρώπων. Μέχρι σήμερα, κάθε φορά νιώθω την ίδια χαρά, όταν βλέπω ανθρώπους να παρατηρούν τη ζωή τους και να αλλάζουν ότι τους δυσκολεύει. Πολλές φορές λέω ότι βοήθειες υπάρχουν πάντα, φτάνει μόνο να τις αξιοποιήσουμε! Σήμερα έχω δημιουργήσει το δικό μου αγαπημένο χώρο, στο Χαλάνδρι, και δουλεύω μέσα από ατομικές συνεδρίες, σεμινάρια, ομιλίες. Κάθε φορά νιώθω μεγάλη χαρά που μπορώ και συμμετέχω στη διαδικασία εξέλιξης των ανθρώπων που έρχονται, με στόχο να φωτίσει ο καθένας τις αλήθειες της δικής του ζωής. 

Πίνδου 33, Χαλάνδρι 152 34 
Τηλ.: 6945 581938 E-mail: spopori@hotmail.com 

Τζένη Μπούρα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 

Βιογραφικό 

Πριν από πολλά χρόνια γεννήθηκα στην Αθήνα και ακόμα μεγαλώνω μέσα σε αυτή... Σπούδασα Marketing στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Deree College και όλα τα χρόνια των σπουδών μου καθώς και για πολλά ακόμη, δούλευα σε μεγάλη εταιρεία έχοντας σα στόχο να είμαι ανεξάρτητη. Ο δρόμος προς την ανεξαρτησία μου δεν ήταν πάντα μια ευθεία ούτε ήταν πάντα βατός. Στις δύσκολες εκείνες στιγμές ζήτησα βοήθεια και έτσι βρέθηκα να είμαι μέλος σε θεραπευτική ομάδα όπου και έμεινα για αρκετά χρόνια. Και κάπως έτσι βρέθηκα στο δικό μου δρόμο…το δρόμο της καρδιάς μου. Η βαθιά μου αγάπη για τη θεραπεία και η ανάγκη μου να βοηθώ όπως με βοήθησαν κι εμένα, με ώθησαν να ασχοληθώ με το χώρο της ψυχικής υγείας. Εκπαιδεύτηκα ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων ενώ συνεχίζω την εκπαίδευσή μου ως Ψυχοθεραπεύτρια. Έχω δημιουργήσει το Κέντρο Συμβουλευτικής My Healing Path και προσφέρω ατομικές συνεδρίες, σεμινάρια και ομιλίες. Είμαι μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής & στην EAC. 

My Healing Path Kερασούντος 8, 11528 Αθήνα 
E-mail: jenny@myhealingpath.gr Τηλ.: 210 6049215


Πρόγραμμα Συναντήσεων 

Σάββατο 28/2/2015, 
Θέμα: «Εγώ σου φωνάζω… Εσύ με καταλαβαίνεις;» Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός γονιού που είτε το παιδί του είναι τριών, εφτά ή δεκατεσσάρων ετών αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία να επικοινωνήσει μαζί του. Οι εντάσεις, ο θυμός και οι εκρήξεις από μέρος του γονιού είναι σύνηθες φαινόμενο και βέβαια μετά έρχονται οι ενοχές «είμαι κακός γονιός», «έχω αποτύχει» «τίποτα δεν κάνω καλά». Πίσω από κάθε περιστατικό έντασης κρύβεται μια «μικρή ιστορία» που επαναλαμβάνεται κάθε φορά που συγκρουόμαστε με το παιδί μας. Πρόθεσή μας είναι να ρίξουμε λίγο φως σε αυτή την ιστορία ώστε να κατανοήσουμε πως και γιατί δημιουργείται η ένταση και πως μπορούμε να το κάνουμε διαφορετικά την επόμενη φορά. 

Διάρκεια: 10.00 – 14.00 
Κόστος: 50 ευρώ 

Σάββατο 28/3/2015, 
Θέμα: «Η ιστορία της οικογένειάς μου» Πολλές φορές οι γονείς σκέφτονται ότι θα κάνουν καλύτερα τα πράγματα από τους δικούς τους γονείς. Και αυτό είναι αλήθεια, γιατί η πληροφόρηση είναι περισσότερη, και οι γονείς πιο ανοιχτοί στο να ακούσουν νέα πράγματα. Η ιστορίες όμως των οικογενειών, έχουν δείξει ότι σε συναισθηματικό επίπεδο οι συμπεριφορές επαναλαμβάνονται, χωρίς απαραίτητα να τις έχουν δει τα παιδιά στην καθημερινότητά τους. Όλοι έχουμε ακούσει ή έχουμε πει «ίδιος ο πατέρας σου είσαι..», ή «μα πως μοιάζει με τη γιαγιά του..». Πρόθεσή μας είναι να φωτίσουμε τις ιστορίες των οικογενειών, γιατί δεν υπάρχουν «ανεξήγητες» συμπεριφορές. 

Διάρκεια: 10.00 – 14.00 
Κόστος: 50 ευρώ

Σάββατο 25/4/2015, 
Θέμα: «Εγώ στην ηλικία σου….» Πόσοι γονείς δεν έχουν πει κάτι αντίστοιχο στο παιδί τους ή δεν το έχουν κάποια στιγμή σκεφτεί; Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι γονείς όταν λένε κάτι τέτοιο σκέφτονται πως δρούσαν εκείνοι ως παιδιά σε ένα πρακτικό πλαίσιο π.χ. διάβαζα πολύ, δούλευα στο μαγαζί του πατέρα μου κλπ. Πόσο πιο εύκολη θα γινόταν η επικοινωνία με τα παιδιά μας αν μπορούσαμε να θυμηθούμε πως νιώθαμε στην ηλικία των παιδιών μας, τι σκεφτόμασταν, τι ήταν σημαντικό για εμάς και τι όχι, τι είχαμε ανάγκη από τους γονείς μας και πως τους βλέπαμε… 

Διάρκεια: 10.00 – 14.00 
Κόστος: 50 ευρώ 

Σάββατο 23/5/2015, 
Θέμα: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…» Είμαι τελικά καλός γονιός; Και τι σημαίνει «καλός»; Πως προσδιορίζεται αυτός ο χαρακτηρισμός; Από τα παιδιά, που συχνά δεν ξεχνούν να μας υπενθυμίζουν πόσο κακοί γονείς είμαστε όταν δεν τους κάνουμε τα χατίρια; από το κοινωνικό πλαίσιο; από τις προσωπικές αξίες και τα μέτρα του καθενός; Χρειάζεται κάποιος να ορίσει πρώτα τι σημαίνει για εκείνον καλός γονιός, μετά να δει που βρίσκεται σε σχέση με τον ορισμό του και αν δεν είναι ήδη εκεί, να αναγνωρίσει τι είναι αυτό που τον εμποδίζει να γίνει ο ιδανικός γονιός. 

Διάρκεια: 10.00 – 14.00 
Κόστος: 50 ευρώ 

Την Πέμπτη που προηγείται της ημέρας της συνάντησης θα πραγματοποιείται ανοικτή συζήτηση / ομιλία με το θέμα του σεμιναρίου. Η συνάντηση αυτή έχει σαν στόχο την γνωριμία με τις συντονίστριες και την ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα που αφορούν τη σχέση γονέα - παιδιού. Η συμμετοχή σας στην ανοικτή συζήτηση δεν σας δεσμεύει με υποχρεωτική συμμετοχή στο σεμινάριο. 

Η αντίστοιχη Πέμπτη για το κάθε θέμα είναι 26/2, 26/3, 23/4 και 21/5 και ώρα 18.30 – 20.00 και η συμμετοχή είναι χωρίς κόστος. 

Όλες οι συναντήσεις (ανοικτή συζήτηση και σεμινάριο) θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Συμβουλευτικής My Healing Path, Κερασούντος 8, 115 28 Αθήνα (Μετρό Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) & είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα 210 6049215, 6973043938, 694551938.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ