ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

«Αλβανικά παραμύθια» στο Ναύπλιο με αφήγηση στα Ελληνικά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:41:00 μ.μ. | |
 Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015, και ώρα 18:00 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων, θα πραγματοποιήσει αφήγηση παραμυθιών Αλβανικής κουλτούρας μεταφρασμένα στα Ελληνικά. Τo πρόγραμμα αυτό έχει ως απώτερο σκοπό την αποδοχή της πολιτισµικής ιδιαιτερότητας των «Άλλων» και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους κάθε εθνικότητας. 

Το παραμύθι συνδέεται άμεσα με την εξέλιξη της προσωπικότητας του παιδιού. Διατηρεί από τη μία το µυθικό στοιχείο, ενώ συµπλέκει ταυτόχρονα την πραγµατικότητα µε τη φαντασία. Με τον τρόπο αυτό διοχετεύονται στα παιδιά κοινωνικά θέµατα, αντιπολεµικά και φιλειρηνικά νοήματα, θέµατα προστασίας του περιβάλλοντος, επιστροφής στη φύση, κ.α. 
Μέσα από την αφήγηση των Αλβανικών παραµυθιών δίνεται η ευκαιρία να αναπτυχθεί ο επικοινωνιακός χαρακτήρας της γλώσσας και να υπάρξει µια πολιτισµική σύγκλιση και ανταλλαγή εµπειριών. Γιατί, όπως είναι γνωστό, η γλώσσα δεν είναι µόνο επικοινωνία. Είναι η ψυχή κάθε λαού, η ιστορία του, η παράδοσή του και ο πολιτισµός του. Κουβαλάει τις ιδέες, τους καηµούς και τους πόθους του κάθε λαού, τις εκφράζει και γίνεται έτσι εργαλείο «µαγείας» και φορέας αξιών, ήθους και πολιτισµού. Το παιδί που ακούει ένα παραµύθι από άλλη χώρα δε βρίσκεται σε παθητική κατάσταση. Αντίθετα, προσλαµβάνει, επεξεργάζεται και αποκωδικοποιεί τα ακουστικά µηνύµατα που δέχεται. 

Την αφήγηση «Αλβανικών παραμυθιών» θα υλοποιήσουν η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Κατερίνα Χάσκα (Θεατρολόγος-Ηθοποιός), η προπτυχιακή φοιτήτρια Ζωή Σεγκάι , & ο Αρθούρος Σκίρα (Δημοσιογράφος-ποιητής & γραμματέας της Ένωσης Αλβανών Καλλιτεχνών στην Ελλάδα)

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με γραπτό μήνυμα (όνομα, ηλικία) στο τηλέφωνα:6984298008 καθώς και στο email:xaska.kat@gmail.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ