ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Συζητείται στο τοπικό συμβούλιο Ναυπλίου η μεταφορά του μνημείου "Νικηταρά" στην αρχική του θέση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:49:00 μ.μ. | |
Την Τρίτη στις 6.οο μ.μ. συζητείται στην συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Ναυπλίου η μεταφορά του Μνημείου Νικηταρά στο Ναύπλιο, ύστερα από επιστολή αιτήματος 89 πολιτών. Δείτε παρακάτω την σχετική εισήγηση του Ι. Μακρή, Συμβούλου της Δημ.Κοιυότητας Ναυπλίου αλλά και του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης". 

Ναύπλιο : 29.1.2015

ΠΡΟΣ: Τον κ. Νταβάκο Χρήστο Πρόεδρο του Συμβουλίου Της Δημ. Κοινότητας Ν αυπλίον

ΘΕΜΑ: Μεταφορά του Μνημείου ΝΙΚΗΤΑΡΑ στην πρωταρχική του Θέση.

Κύριε Πρόεδρε Κατόπιν τον σχετικού αιτήματος 89 συμπολιτών μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου για το ως άνω Θέμα και της σχετικής απαντήσεως ως μη αρμοδίου να ασχοληθεί επ' αυτού, παρακαλώ όπως το φέρετε στο επόμενο Συμβούλιο της Κοινότητάς μας προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως. 

Σας επισυνάπτω δε σχετική αλληλογραφία τόσο τον αιτήματος των συμπολιτών μας όσο και την απάντηση του Προέδρου τον Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου κ. Παναγιώτη Μπούκουρη. 

Επίσης επισυνάπτω και εισήγηση- παράκληση για το ως άνω Θέμα τον Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου, ως εκ του καταστατικού του προβλέπεται, τόσο προς ημάς όσο και προς την Διοικούσα επιτροπή Διοικήσεως Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου.

Με τιμή
Μακρής Ιωάννης

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» 
Σταϊκοπούλου 52, Ναύπλιο 21100 - Τηλ.Fαχ 2752024520
e-mai1: syllogοs.palαmidis@gmail.com 
Ναύπλιο: 27.01.2015 Αρ. Πρωτ: 

ΠΡΟΣ 1. την Επιτροπή Διοίκησης τον Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου 2. το Τοπικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπλιέων Κοιυ/ση : κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου Ενταύθα 

ΘΕΜΑ: "Μνημείο Νικηταρά" 

Με αφορμή έγγραφο συμπολιτών μας, σχετικά με αίτημα μεταφοράς τον μνημείου Νικηταρά το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο στην Πλατεία τον Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ" Θα ήθελε να καταθέσει την άποψή τον και να ζητήσει από τον Δήμο Ναυπλιέων και την Διοίκηση του Δικαστικού Μεγάρου την επανατοποθέτηση τον μνημείου στην αρχική του Θέση. Η σημερινή Θέση τον μνημείου Νικηταρά υποβαθμίζει την ιστορική του αξία, την αισθητική δημιουργία αλλά και την μνήμη τον ήρωα της ελληνικής επαναστάσεως. Παραθέτουμε αποσπάσματα από τα βιβλία "Οδωνυμικά τον Ναυπλίου" και "Ιστορία του Ναύπλίου". 

Η πλατεία (Δικαστικού Μεγάρου) περιβάλλεται από τις οδούς Βασιλέως Κωνσταντίνου, Συγγρού, 25ης Μαρτίου κατ Πολυζωίδου. Στο μέσο της υψώνεται το μνημείο τον Νικηταρά, αρχηγού της πολιορκίας τον Ναυπλίου, στη βάση τον οποίου έχουν χαραχθεί οι στίχοι τον ποιητή Κωστή Παλαμά : ' "Εδώ στην πέτρα ασάλευτος... ". (Οδωνυμικά τον Ναυπλίου - Μ. Βουτούκα-Ν. Χρονοπούλου, Έκδοση Δήμου Ναυπλιέων, 1981). 

Ονομασία οδών Ναυπλίου Το δημοτικόν συμβούλιον εν τη συνεδρία αυτού της 5 Μαρτίου 1928, κατόπιν εισηγήσεως επιτροπής εκ των Ναυπλιέων δήμαρχον Εμ. Σωφρόνη, Σπ. Γιαννόπουλου, Ωρ.Γ. Μουτζουρίδου κατ Θεοδ. Σ. Δημοπούλου, προέβη εις την ονομασίαν των οδών κατ πλατειών της πόλεως ως κάτωθι : Πλατείαι: "Συντάγματος", "Τριών Ναύάρχων ", "Νικηταρά " ... (Ιστορία τον Ναυπλίου - Θεοδ. Δημοπούλου, σελ. 480). 

Επειδή Θεωρούμε ότι η επαναφορά του μνημείου Νικηταρά στο μέσον της πλατείας του Δικαστικού Μεγάρου (όπου και η αρχική τον Θέση) Θα αναδείξει το μνημείο και την ιστορική και αισθητική τον αξία, παρακαλούμε όπως δεχθείτε το αίτημα των συμπολιτών μας, με το οποίο συμπαρατασσόμαστε .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ