ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Αφιέρωμα στους Δ. Ταλαρούγκα, Σ. Διαμαντή και Δ. Μπιτζή στην 9η Χορωδιακή Συνάντηση της "ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:42:00 μ.μ. | | |
Μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη ήχους και χρώματα απόλαυσαν το διήμερο Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 όσοι παραβρέθηκαν στην 9η Χορωδιακή βραδιά που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ με την οικονομική υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο.

Ειδικά φέτος η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους συμπολίτες μας καταξιωμένους καλλιτέχνες και υπηρέτες της μουσικής κυρίους : Δημήτρη Ταλαρούγκα, Στράτο Διαμαντή και Δημήτρη Μπιτζή. Με αξιόλογες σπουδές συνδυάζουν ετερόκλητες μουσικές κουλτούρες, αυτοσχεδιασμούς και συνεργασίες με άριστα αποτελέσματα.

Στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, κ. Καμπόσος Δημήτρης, τόνισε τη σημασία της μουσικής ως αφορμή συνάντησης, σύσφιξης σχέσεων και εμπέδωσης φιλίας μεταξύ των μελών των χορωδιών που λαμβάνουν μέρος.

Τη βραδιά της 1ης μέρας άνοιξε η Χορωδία Ξυλοκάστρου «Αυλός» με μαέστρο τον κ. Θεμιστοκλή Δράμη. Με παραδοσιακά τραγούδια, με τραγούδια του Θεοδωράκη και του Κουγιουμτζή οι χορωδοί του Ξυλοκάστρου ξεσήκωσαν το πολυπληθές ακροατήριο.
Η Μεικτή Χορωδία Μώλου με μαέστρο τον κ. Αντώνη Μπαλή χτυπώντας το νταούλι του μας μετέφερε το ύφος και το ήθος της ελληνικής φυλής.

«Το Αρμονικό Εργαστήρι» με μαέστρο τον κ. Στάθη Αρβανίτη μας χάρισε τραγούδια του Θεοδωράκη με αποκορύφωμα το Δοξαστικό, που καταχειροκροτήθηκε.

Στο σημείο αυτό ο Σύλλογος τίμησε με αναμνηστικά τους τρεις καλεσμένους, που αμέσως μετά μας αφιέρωσαν ήχους από πιάνο, ακορντεόν και κρουστά, μουσική από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, τραγούδια κλασικά που όλοι σιγοτραγουδήσαμε- αν και ήταν σε άλλη γλώσσα.

Την 1η βραδιά έκλεισε η Χορωδία του Συλλόγου ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ με μαέστρο τον Κ. Ιωάννη Κόντη, στο πιάνο την κ. Αναστασία Σταματοπούλου, στο τουμπελέκι τον κ. Παναγιώτη Ρέντα και στο μπουζούκι τον κ. Νίκο Τσάγκαρη. Τελευταίο τραγούδι της βραδιάς ήταν το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», το οποίο τραγούδησαν όλες οι συμμετέχουσες χορωδίες και σκόρπισε στην αίθουσα μελωδία, δυναμισμό και αμέτρητα χειροκροτήματα.
Τη 2η βραδιά άνοιξε η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ με μαέστρο την κ. Αναστασία Σταματοπούλου και έδωσε μια γερή γεύση νιότης στην εκδήλωση με την όμορφη παρουσία της.

Ακολούθησε η Μικρασιάτικη Χορωδία Νίκαιας με μαέστρο τον κ. Μπάμπη Μιχαηλίδη. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιελάμβανε παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια και αποζημίωσαν το ακροατήριο με το παραπάνω.

Η Χορωδία του Λουτρακίου με μαέστρο τον κ. Γρηγόρη Παντελέων έκανε μια εξαιρετική παρουσία με ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο.

Το φινάλε του διήμερου φεστιβάλ ήταν πάλι το τραγούδι-ύμνος «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», το οποίο επίσης τραγούδησαν όλες οι συμμετέχουσες χορωδίες της 2ης βραδιάς.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Χαρά Νίκα και η Γραμματέας κ. Γεωργία Κατσώνα, προσπαθώντας να αγγίξουν το μήνυμα κάθε τραγουδιού και δίνοντας έτσι στη χορωδιακή συνάντηση το στίγμα μιας ουσιαστικής πολιτιστικής εκδήλωσης.
Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιότατος πατέρας Γεώργιος Σελλής, οι ιερείς Παναγιώτης Κιντής και Δημοσθένης Γάτσιος-ιερέας της Νέας Κίου-, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος πολιτισμού, υγείας και άθλησης κ. Βασίλης Σιδέρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σκούφης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΙΧΟ κ. Στάθης Αρβανίτης, ο Αντιπρόεδρος των Φιλαρμονικών Ελλάδας κ. Μάριος Τζινιόλης, ο μαέστρος της Χορωδίας Τρίπολης κ. Μιχάλης Γαργαλιώνης, αντιπροσωπεία από τη Χορωδία Καλαμάτας και Πρόεδροι συλλόγων και φορέων της πόλης μας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ειδικά τους κ. Χειβιδόπουλο και κ. Σιδέρη για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, τους χορηγούς μας, τον κ. Πέτρο Κουτσόπουλο για τη δωρεάν φιλοξενία των φίλων της Χορωδίας μας, τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Άργους κ. Κώστα Μανιταρά για την παραχώρηση της αίθουσας του Μπουσουλοπούλειου καθώς και τον ακούραστο κ. Κυριάκο Πασιαλή για την τεχνική υποστήριξή του.

Ας μην ξεχνάμε ότι το τραγούδι είναι το καθρέφτισμα της ψυχής του λαού μας. Είναι η ευαισθησία του απλού ανθρώπου, ιριδισμοί αισθημάτων και αισθήσεων, μουσική πανδαισία. Είναι ομορφιά και ποιότητα, είναι τα ψηλά βουνά, τα σκιερά δάση και τα ποτάμια της πατρίδας μας, όπου με τρυφεράδα τα στοιχεία της φύσης μπλέκονται με ανθρώπινα συναισθήματα και γίνονται έρωτας και αγάπη, θυμός και θρήνος, πίκρα και χαρά, νανούρισμα και λαχτάρισμα. Είναι λεβεντιά και ντομπροσύνη, μπέσα και παλικαριά. Ίσως κανένα άλλο στοιχείο δεν αποδεικνύει την αδιάσπαστη παρουσία και συνέχεια του ελληνισμού στο χώρο και το χρόνο, όσο η μελέτη της γλώσσας και της μουσικής μας.

Ας κρατήσουμε περήφανα στις καρδιές μας τον θησαυρό αυτό και ας τον περάσουμε αλώβητο στις επόμενες γενιές. Έτσι θα ακούμε ολοζώντανα τους παλμούς του τόπου μας και δε θα σβήσει τίποτα στη χοάνη της απάνθρωπης παγκοσμιοποίησης που τόσα δεινά έχει επιφέρει σε βάρος του περήφανου και αδάμαστου ελληνικού λαού.

Το Δ.Σ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ