Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη λαθροθήρων στο Μαίναλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:24:00 π.μ. | |
 Πολύ μεγάλη επιτυχία της θηροφυλακής ήταν η χθεσινή σύλληψη ατόμων που θήρευαν παράνομα στο Μαίναλο. Μετά από συντονισμένες και άριστα οργανωμένες ενέργειες πολλών ημερών, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Φούτρης Νικόλαος, Καρπούζος Ιωάννης, Καγιούλης Δημήτρης και Χριστόπουλος Λάμπης, κατάφεραν να εντοπίσουν και να εγκλωβίσουν την ομάδα των λαθροθηρών οι οποίοι ήταν εξοπλισμένοι με ασυρμάτους.
Οι θηροφύλακες συνέλαβαν μέσα στο δάσος δύο από τους λαθροθήρες και εντόπισαν το σημείο που είχε χτυπηθεί το αγριογούρουνο. Ακολούθησαν τα ίχνη του οχήματος του τρίτου λαθροθήρα και αξιοποιώντας πληροφορίες που συνέλεξαν τον εντόπισαν στην οικία του. 

Αφού αρνήθηκε κάθε ανάμιξή του στο περιστατικό λαθροθηρίας οι θηροφύλακες ζήτησαν τη συνδρομή του εισαγγελέα και της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Στον έλεγχο που ακολούθησε από αστυφύλακες του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εντοπίστηκε μέσα σε παλιό εξωτερικό ξυλόφουρνο, ένα σακίδιο στο οποίο υπήρχε νωπό κρέας αγριογούρουνου και ένα πολεμικό όπλο.

Ο τρίτος λαθροθήρας, ο οποίος είναι και δασικός υπάλληλος, εγκατέλειψε την οικία του πριν τον έλεγχο της αστυνομίας και έτσι συνελήφθη η σύζυγός του.

Οι δυο λαθροθήρες και η σύζυγος του τρίτου, οδηγήθηκαν στην Αστυνομία όπου και κρατούνται.

Να σημειώσουμε για άλλη μια φορά την πολύ καλή οργάνωση της θηροφυλακής, τόσο στην αξιοποίηση των πληροφοριών όσο και στον σχεδιασμό και εκτέλεση της επιχείρισης.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ