ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Πρόταση του Δημήτρη Κρίγγου, Αντιδημάρχου Άργους Μυκηνών, για προσθήκη στο σχέδιο Νόμου για την ανθρωπιστική κρίση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | |
 Επιστολή προς τους βουλευτές Αργολίδας απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Κρίγγος με θέμα την προσθήκη πρόβλεψης στο νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση, που αυτές τις ημέρες συζητείται στη Βουλή, της κάλυψης των δαπανών των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη για την πληρωμή, εκτός του ρεύματος και των άλλων προβλέψεων, των λογαριασμών νερού.

Με την αποδοχή της πρότασης το όφελος θα είναι διπλό. Θα ανακουφιστούν πάρα πολλές οικογένειες και θα εισπράξουν χρήματα οι ΔΕΥΑ προκειμένου να αντέξουν στην δύσκολη αυτή περίοδο.

Το ακριβές κείμενο της επιστολής είναι το εξής:
«Αξιότιμοι κ. Βουλευτές,

Όπως γνωρίζετε κατατέθηκε στη Βουλή στις 3/3/2015 το σχέδιο Νόμου με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις.»

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι πολύ δύσκολη και έχει επιφέρει δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις. Οι σχετικοί κοινωνικοί δείκτες φτώχειας και ανεργίας έχουν επιδεινωθεί με το ποσοστό ανεργίας να έχει φθάσει στο 26,6 % και πολλά νοικοκυριά να ζουν χωρίς κανέναν εργαζόμενο και χωρίς πόρους.

Το προτεινόμενο σχέδιο Νόμου αποσκοπεί στην άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης μέσω της λήψης μέτρων για τη διασφάλιση βασικών αγαθών όπως στέγαση, σίτιση και ενέργεια .

Στο ανωτέρω σχέδιο Νόμου έχει παραλειφθεί το βασικότερο όλων αγαθό, το νερό. Πολύ μεγάλο ποσοστό νοικοκυριών αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό ύδρευσης με συνέπεια πρωτευόντως να έχουν γίνει ανά την Ελλάδα εκτεταμένες διακοπές υδροδοτήσεων , με ό,τι αυτό σημαίνει για την ομαλή και υγιεινή διαβίωση των νοικοκυριών , και δευτερευόντως οι κατά τόπους ΔΕΥΑ να χάνουν έσοδα και να έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι είναι επιβεβλημένο να υπάρξει σχετική πρόβλεψη στο νέο νόμο προκειμένου να ενταχθεί η απρόσκοπτη παροχή νερού σε όλους και να προβλεφθεί η ανάληψη δαπάνης για την αδιάλειπτη υδροδότηση των νοικοκυριών, καλύπτοντας το κόστος ελάχιστων κυβικών ανά μήνα.

Με τιμή

Δημήτρης Κρίγγος

Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών»









ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ