ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ανδριανός: Μεγάλες οι δυνατότητες αξιοποίησης της τουριστικής ανάπτυξης στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:00:00 μ.μ. | | | |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στις εργασίες της 1ης Διημερίδας Αγροτουρισμού, Γαστροτουρισμού και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στο Ναύπλιο.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Θέλω πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ την κυρία Νίκα για την δύναμη της ψυχής της και να την ευχαριστήσω τόσο για το σημαντικό της έργο για την προβολή της ελληνικής διατροφής και του πολιτισμού μας, όσο και για την υποτροφία που προσφέρει εις μνήμην του αδικοχαμένου της παιδιού.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τον ΔΟΠΠΑΤ και την Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού για την διοργάνωση αυτής της 1ης Διημερίδας για τον Αγροτουρισμό, τον Γαστροτουρισμό και τις Εναλλακτικές μορφές τουρισμού, και βεβαίως να ευχηθώ αυτή η πρωτοβουλία να εξελιχθεί γρήγορα σε έναν καταξιωμένο θεσμό, σε ένα ουσιαστικό εργαλείο για την αξιοποίηση αυτού του τεράστιου αναπτυξιακού κεφαλαίου του τόπου μας.

Το πόσο μεγάλες είναι οι δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης της τουριστικής ανάπτυξης στην Αργολίδα και ευρύτερα στην Πελοπόννησο μέσα από την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος είναι πιστεύω κάτι γνωστό σε όλους, και ιδιαίτερα μάλιστα στους επαγγελματίες του κλάδου.

Το στοίχημα λοιπόν είναι διπλό: αφενός να εισαγάγουμε με τον καλύτερο, τον πλέον σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο νέα τουριστικά προϊόντα με μεγάλη προστιθέμενη αξία. Προϊόντα που συνδέονται αρμονικά με την ιστορία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον του τόπου μας, τα ποιοτικά προϊόντα της γης μας, ώστε να δημιουργήσουμε αμοιβαία επωφελείς συνέργειες μεταξύ των παραγωγικών μας κλάδων.

Και δεύτερον, να δημιουργήσουμε μια νέα, ενιαία ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής, που θα συνδυάζει αρμονικά όλα αυτά τα θετικά στοιχεία, μία ενιαία εικόνα που μπορούμε να προβάλλουμε τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό κοινό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον κόσμο.

Για να πετύχουμε και στα δύο αυτά επίπεδα, χρειάζεται συντονισμός, συνένωση δυνάμεων και αποφασιστικότητα. Κι αυτό ισχύει για κάθε επιμέρους δράση. Από την πιο φαινομενικά απλή, το να εισαγάγουμε τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα μας στα ξενοδοχεία, ώστε για παράδειγμα το πρωινό που προσφέρουν να έχει την ταυτότητα του τόπου μας, μέχρι τα πιο περίπλοκα, τις μεγάλες υποδομές που χρειάζεται ο τόπος, αλλά και την διαμόρφωση μιας συνολικής αναπτυξιακής πολιτικής που θα ενθαρρύνει με χειροπιαστά κίνητρα την σωστή επιχειρηματικότητα.

Μ’ αυτόν λοιπόν τον προσανατολισμό, πρέπει να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά. Διαθέτουμε όλες τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει ο τόπος μας την ταυτότητα που του αξίζει. Εύχομαι λοιπόν ολόψυχα αυτή η νέα πρωτοβουλία που ξεκινά φέτος, να συμβάλει σ’ αυτό το μεγάλο στόχο και του χρόνου, να είμαστε σε θέση να κάνουμε απολογισμό της προόδου, των θετικών βημάτων που θα έχουμε πάρει σ’ αυτή την κατεύθυνση».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ