ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Λυγουριό από τον Προοδευτικό Σύλλογο «Ο Καββαδίας»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:10:00 π.μ. | | | |
 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Λυγουριό, που διοργάνωσε ο Προοδευτικός Σύλλογος «Ο Καββαδίας», που φέτος μάλιστα συμπληρώνει 40 χρόνια δημιουργίας και πολιτισμού. 
Η καθιερωμένη αποκριάτικη χοροεσπερίδα κήρυξε την έναρξη του τριημέρου, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015. Η εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου «Κορωνίς» ξεκίνησε με αποκριάτικο σκετς από δυο «γριές κουτσομπόλες» και συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι και μουντζουρώματα ως τις πρωινές ώρες.
Τη σκυτάλη πήρε το εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακού χαρταετού που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου. Μικροί και μεγάλοι παρευρέθηκαν και έφτιαξαν τον δικό τους χαρταετό με παραδοσιακό τρόπο. Την επιμέλεια της κατασκευής είχε αφιλοκερδώς ο κ. Αργύρης Πατσιαντάς, με την πολύτιμη βοήθεια του οποίου ταξιδέψαμε σε παλιές, νοσταλγικές εποχές και τον ευχαριστούμε πολύ!
Φυσικά, οι εκδηλώσεις έκλεισαν με το Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι, το μόνο που γίνεται Καθαρά Δευτέρα ανά την Ελλάδα. Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, αυτό δεν εμπόδισε τους καρναβαλιστές να πλαισιώσουν με κέφι την παρέλαση, που τελικά πραγματοποιήθηκε, ξεκινώντας από την ταβέρνα του «Μαρκεζίνη» και καταλήγοντας στο προαύλιο του Γυμνασίου - Λυκείου Ασκληπιείου, όπου υπό τους ήχους αποκριάτικων Λυγουριάτικων τραγουδιών κάηκε και ο καρνάβαλος.
Κυρίαρχο στοιχείο αποτέλεσε η καυστική σάτιρα σε θέματα της επικαιρότητας και φυσικά ο καθιερωμένος αλευροπόλεμος. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία επισκεπτών από μακρινές περιοχές, καθώς η φήμη του συγκεκριμένου καρναβαλιού έχει ξεπεράσει τα όρια του νομού εδώ και χρόνια. 
Τελειώνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν στην κατασκευή των αρμάτων, που με γνώμονα το μεράκι και τη φαντασία τους αψήφησαν το σύντομο χρονικό διάστημα προετοιμασίας. 

Παράλληλα, ευχαριστούμε όσους στήριξαν με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή, τους συμμετέχοντες για τον αυθορμητισμό και τη ζωντάνια τους, και τον κόσμο που παραβρέθηκε και ξέρει να επιβραβεύει το αυθεντικό και το γνήσιο!

…Και μπορεί οι αποκριάτικες εκδηλώσεις να τελείωσαν, η δράση του «Καββαδία» όμως συνεχίζεται…

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ