ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση Αντιφασιστκου Αντιρατσιστικου Μετωπου Αργολιδας για την ημέρα ενάντια στο ρατσισμό

Ο ρατσισμός και ο εθνικισμός είναι πρωτοξάδελφα του φασισμού και είναι πραγματική βόμβα στα θεμέλια κάθε κοινωνίας. Μια αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία μας διδάσκει ότι όπου και όποτε επικράτησαν τέτοιες απόψεις, οι κοινωνίες οδηγήθηκαν στη διάλυση και οι λαοί σε αιματηρούς πολέμους.
Τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, εμπεδώθηκε με χίλιους τρόπους, νόμους και μέτρα το δόγμα της «αποτροπής εισόδου» των προσφύγων και των μεταναστών στη βάση της απάνθρωπης λογικής «να κάνουμε στους μετανάστες τον βίο αβίωτο». Χτίστηκαν φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, πνίγηκαν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι στο Αιγαίο, δεκάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών αποκλείστηκαν από την πρόσβαση σε στοιχειώδη δικαιώματα όπως της ιθαγένειας στον τόπο που γεννιέσαι και σπουδάζεις. Πρόσφυγες πολέμου αντιμετωπίστηκαν ως «λαθρομετανάστες» και στερήθηκαν του δικαιώματος της αναγνώρισης της προσφυγικής τους ιδιότητας, μετανάστες έγιναν σε μια νύχτα «παράνομοι» γιατί δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα ένσημα για ανανέωση των αδειών παραμονής τους. Παρ’ όλα αυτά, οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται και θα συνεχίζονται όσο θα υπάρχουν πόλεμοι, δικτατορικά καθεστώτα και εξαθλίωση που οι μεγάλες δυνάμεις με τη συμμετοχή όλων των μέχρι τώρα κυβερνώντων και στην Ελλάδα συντηρούν και ανέχονται σε κάθε μεριά του πλανήτη.

Διεκδικούμε μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης που θα καλύπτει χιλιάδες μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και φοβούνται κάθε μέρα που περνάει όταν πηγαίνουν στη δουλειά ή όταν βγαίνουν από το σπίτι για να ψάξουν για δουλειά. Ενισχύουμε τον αντιφασιστικό αγώνα απέναντι στη θηριωδία της δολοφονικής Χρυσής Αυγής, που σε μερικές εβδομάδες αντιμετωπίζει μια δίκη βασισμένη σε δολοφονίες μεταναστών και αντιφασιστών, και εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις από τα τάγματα εφόδου της, με στόχο να σκορπίσουν το φόβο σε γειτονιές και πόλεις της χώρας. Διεκδικούμε να μπουν στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και να σταματήσει η μακρόχρονη κάλυψη των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου από την ΕΛΑΣ, τα δικαστήρια, τα εφοπλιστικά γραφεία.

Καλούμε όλους και όλες να μιλήσουμε για αυτά που μας ενώνουν αλλά και να περιφρουρήσουμε τη γειτονιά μας και την πλατεία μας από τον φασιστικό κίνδυνο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ