ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Πουλοκέφαλος: Της Τρίπολης οι δρόμοι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:23:00 π.μ. | |
 Τα σκουπίδια της Τρίπολης παίρνουν για μία ακόμη φορά την εκδίκηση τους και επαληθεύουν με τον πλέον αλάνθαστο τρόπο την ποικιλία αλλά και το πλήθος των ελλειμμάτων αυτού του τόπου. Και μαζί με τις φιοριτούρες, τις μεγαλοστομίες και τις κουβέντες εσωτερικής κατανάλωσης τελειώνουν και τα μαγικά της υπεύθυνης Περιφερειακής Αρχής, που φαίνεται πως ξέμεινε από κόλπα και αποκαλύπτεται η επιχειρησιακή της ένδεια στα μάτια των συμπολιτών μας. 

Καταλαβαίνει τώρα και ο πλέον δύσπιστος ότι η λύση της αποκομιδής των στερεών αποβλήτων της πρωτεύουσας της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έχει μόνον «εγχώρια προέλευση» και δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τους μαθητευόμενους μάγους της φυλής.

Τελείωσαν τα ψέματα λοιπόν! Η Δημοτική αρχή της Τρίπολης , οι φορείς, οι σύλλογοι και σύσσωμοι οι πολίτες της πόλης θα πρέπει να δώσουν οι ίδιοι τη λύση διεξόδου από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί. Και εδώ δεν χωράνε πλέον ανευθυνότητες, περιχαρακώσεις, ωχαδερφισμοί και υπεκφυγές! 

Η πόλη είναι στο κόκκινο! Δεν πάει άλλο! Αρκετά κούρασαν και κουράστηκαν με ανεδαφικές επιλογές, ατελέσφορες συζητήσεις και σκιαμαχίες. Ο ρεαλισμός πλέον θα πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά μαθηματικού αξιώματος και μόνον.

Και επειδή οι καιροί εκτός από ου μενετοί είναι και πονηροί και επειδή η επιχείρηση διάσωσης του συστήματος διαχείρισης του διεθνούς υποτίθεται διαγωνισμού απαιτεί αδιέξοδα, συσσωρευμένη αγανάκτηση και οργή λαού που σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργεί χρόνια τώρα ως καταλύτης, ας είναι υποψιασμένοι όλοι για τα εσόμενα, ορατά και αόρατα.

Και επειδή θα κλείσουν σύμφωνα με τις εξαγγελθείσες αναγνωριστικές τροχιοδεικτικές βολές της περιφερειακής Αρχής όλοι ανεξαιρέτως οι λειτουργούντες παρανόμως ΧΑΔΑ της περιοχής μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, φανταστείτε τα επακόλουθα όσον αφορά την διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων των μεγάλων πόλεων της Πελ-σου.

Ένα συνεπακόλουθο χάος που προαναγγέλλεται με τα σκουπίδια!

Και μετά θα προκύψει η συνοδευτική λαϊκή οργή και η αγανάκτηση που προαναφέραμε και μετά δειλά- δειλά και η αναγκαιότητα της αναδόχου διαχειρίστριας εταιρίας που θα δώσει λύση στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα! Ετσι θα προχωρήσουν οι μπίζνες της νέας οικονομίας, γαρνιρισμένες με εντάσεις, εικονικές ρίψεις λεκτικών πυροτεχνημάτων και επιβεβαιώσεις!

Ετσι μετά από αυτή τη μη φανταστική προσέγγιση και απέναντι στον διαφαινόμενο εκβιασμό, η Δημοτική Αρχή της Τρίπολης θα πρέπει να αντιτάξει το δικό της ρεαλισμό. Μέσα από την υπεύθυνη στάση που θα πρέπει να κρατήσουν όλα τα μέλη του συλλογικού οργάνου με την συμπαράταξη και όλων των πολιτών, ετούτες τις κρίσιμες χρονικά στιγμές.

Οι ρεαλιστικές λύσεις μπορεί να είναι διάφορες αλλά αυτές με τα λιγότερα περιβαλλοντικά προβλήματα και οι άμεσα εκτελέσιμες, εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές είναι μόνον δύο!

Η πρώτη λύση είναι το προσωρινό άνοιγμα στο «Πλάτωμα», με τη λήψη των αναγκαίων περιβαλλοντικών μέτρων που συνίσταται εν ολίγοις, στην συλλογή των στραγγισμάτων μετά από τα αναγκαία τεχνικά έργα και την τοποθέτηση αδιαπέρατης μεμβράνης, ώστε να μην εισχωρούν αυτά στο έδαφος και τα οποία στη συνέχεια θα διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό της πόλης. Τεχνικές λύσεις υπάρχουν ώστε να μην επιβαρυνθεί άλλο το υπέδαφος του ΧΑΔΑ. Και στη συνέχεια με την τοποθέτηση και λειτουργία μικρής κινητής μονάδας να γίνει επεξεργασία αυτών των αποβλήτων, να γίνει επανάκτηση των ανακυκλώσιμων ( χαρτί, πλαστικό, γυαλί και μέταλλο) που θα οδηγηθούν στα ΚΔΑΥ και σε όσο οργανικό κλάσμα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κομποστοποίηση και το υπόλειμμα περίπου το 30% της σημερινής ποσότητας να οδηγηθεί σε νόμιμο ΧΥΤΥ.

Η δεύτερη λύση είναι η προσωρινή τους απόθεση, με Υπουργική απόφαση, στα νταμάρια στο «Μεγαβούνι» πάλι σε χώρο με την αναγκαία υποδομή στεγανοποίησης ώστε να στραγγίσματα να μην περάσουν στο υπέδαφος και να γίνει η συλλογή τους. Στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων να προχωρήσουν να αναγκαία έργα προσωρινής διαχείρισης και να γίνει πάλι η διαλογή των ανακυκλώσιμων και δεματοποίηση του υπολείμματος που θα εναποτεθεί εκεί μέχρι να κατασκευασθεί ο αναγκαίος ΧΥΤΥ που θα καλύψει και για το μέλλον την ολοκληρωμένη διαχείριση αφού πρώτα θα έχει προηγηθεί η διαλογή στην πηγή για τα νέα στερεά απόβλητα της πόλης.

Βέβαια κανείς δεν αγνοεί την δικαστική απόφαση για το «Πλάτωμα». Παρά την κήρυξη της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εγκυμονεί ο κίνδυνος δικαστικής περιπέτειας της Δημοτικής Αρχής. Μπορεί να επισυμβεί και αυτό. Όμως ταυτόχρονα τότε σύσσωμη η πόλη θα συμπαρασταθεί στο πλευρό της και η έκβαση δεν θα είναι τιμωρητική εν τέλει! Άλλωστε όσοι εμπλέκονται με τα κοινά έχουν αυτό τον κίνδυνο, αρκεί να υπηρετούν το συμφέρον των συμπολιτών τους!

Τέλος τη πρόταση για το πλάτωμα θα πρέπει να την κάνουν εκείνοι που πρωτοστάτησαν και δικαίως τότε στο κλείσιμο της χωματερής. Όμως έκτοτε κύλησε πολύ νερό και λύση για τα σκουπίδια της πόλης ακόμη δεν βρέθηκε!

Η συλλογική ευθύνη επιβάλλει να ολοκληρωθεί άμεσα το μασάζ της «σκουπιδικής» περιρρέουσας αντιγνωμίας και να βρεθεί με το χέρι στη καρδιά λύση τώρα. Και επειδή οι πιθανές επιδημίες έχουν πάρει θέση και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ας μην καταγραφεί στην ιστορία και αυτή η Δημοτική αρχή ως μοιραία, άβουλη και δειλή αντάμα!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ