Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Οι ημερομηνίες κατάταξης της Γ ΕΣΣΟ 2015 στο Στρατό Ξηράς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 π.μ. |
 Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2015 Γ΄ ΕΣΣΟ, από 11 έως και 13 Μαΐου 2015, (ενώ την 4 και 5 Μαΐου 2015 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:

α. Οι στρατεύσιμοι κλάσεως 2017 (έτος γέννησης 1996) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αργολίδας, Αττικής (μόνο των περιφερειών της ΣΥ Πειραιά, της ΣΥ Αττικής, καθώς και της περιφερείας της ΣΥ Αθήνας με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Αχαΐας, Γρεβενών, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης (με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Κερκύρας, Κυκλάδων, Λάρισας, Λέσβου, Ξάνθης (μόνο του Δήμου Ξάνθης), Πέλλας, Πρέβεζας, Ρεθύμνης, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Χαλκιδικής. 

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1992 έως και 2017 (έτη γέννησης 1971 έως και 1996), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγορίας πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4),πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2015 έως 28 Φεβρουαρίου 2015. 

γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσης που έτυχαν αναβολής κατατάξεως για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξεώς της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Μαρτίου 2015 έως 30 Απριλίου 2015. 

2. Περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Κατάταξης, τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες καθώς και στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, www.army.gr, στην ενότητα «Κατάταξη». 

3. Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ) καθώς και ακτινογραφία θώρακος, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού, από οποιοδήποτε στρατιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ