ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Οι γεωπόνοι Αργολίδας ζητούν κατάργηση της ηλεκτρονικής καταγραφής και της συνταγογράφησης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:02:00 π.μ. |
 Τις θέσεις και τις προτάσεις του σχετικά με την κατάργηση της ηλεκτρονικής καταγραφής των αγροεφοδίων, την αλλαγή της συνταγογράφησης, καθώς και τις απόψεις του για τις αλλαγές του νόμου 4036/2012 αναφέρει σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών του νομού Αργολίδας και Όμορων Νομών.

Πιο αναλυτικά, οι προτάσεις των γεωπόνων έχουν ως εξής:
1ον Η Ηλεκτρονική καταγραφή να καταργηθεί με τον τρόπο που αυτή γίνεται τώρα. Για την συγκέντρωση της πληροφορίας που απαιτεί η Οδηγία 2009/128/ΕΚ, να συνεργαστούμε με τον ΕΣΥΦ, το Υπουργείο ή και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση. Η πρότασή μας για συγκεντρωτικές καταστάσεις ανά μήνα ή τρίμηνο, είναι μια λύση που μας βρίσκει σύμφωνους.

2ον Η Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, να μην ισχύσει, για την υποχρεωτική πώληση ενός ΦΠΠ στον επαγγελματία χρήστη. Αντίθετα να απαιτείται η χορήγηση Φύλλου Οδηγιών Χρήσης και Εφαρμογής του Φυτοπροστατευτικού Προϊόντος, έτσι ώστε να εκπληρώνεται η απαίτηση της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ.

Η έκδοση Συνταγής από κάποιον Επιστήμονα – Γεωπόνο, προς τον χρήστη ή πελάτη, μπορεί να εκδοθεί όποτε κρίνεται απαραίτητο, για τον σκοπό που απορρέει

από την συναλλαγή των εμπλεκομένων.

3ον Να καταργηθεί ο Πωλητής Φυτοπροστευτικών προϊόντων, μετά από εκπαίδευση 50 ωρών.

4ον Να θεσμοθετηθεί ο «Γεωπόνος – Γεωργικός Σύμβουλος», ο οποίος θα είναι πάντα δίπλα στον αγρότη. Ο ρόλος του «Γεωργικού Συμβούλου» που τόσα χρόνια ασκούμε, έχει φέρει αυτά τα σημαντικά πλεονεκτήματα που αναφέραμε παραπάνω, για τον Έλληνα αγρότη και το ελληνικό προϊόν.

5ον Να κατοχυρωθεί το επάγγελμα του Γεωπόνου, μέσα από τις ειδικότητες των Πανεπιστημίων, απέναντι στις ανάγκες της αγοράς και τις ανάγκες της ελληνικής γεωργίας.

6ον Να θεσμοθετηθεί η ανάγκη ύπαρξης του Γεωπόνου στην παραγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού.

7ον
Να αναγνωριστεί η ανάγκη ύπαρξης του Επιστήμονα Γεωπόνου, στην διακίνηση και εμπορία του Λιπάσματος.

Βρείτε εδώ ολόκληρο το σχετικό έγγραφο: Επιστολή γεωπόνων Αργολίδας για την ηλεκτρονική καταγραφή φυτοπροστατευτικών.pdf
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ