ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για το πλαίσιο διαχείρισης του ΕΣΠΑ που αφορά και την ανάπλαση του Κέντρου του Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:31:00 μ.μ. | |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε χθες Τρίτη 28 Απριλίου, στη Βουλή Ερώτηση με άλλους βουλευτές του κόμματος προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού με θέμα το πλαίσιο διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει καθώς τέσσερις μήνες μετά από την ψήφιση του σχεδίου νόμου δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι σχετικές διοικητικές πράξεις από το καθ’ ύλην αρμόδιο και τα συναρμόδια Υπουργεία που αφορούν στις νέες δομές των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείριση και των Επιτελικών Δομών, ενώ δεν έχει γίνει και κανένα βήμα στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης του πλαισίου αξιολόγησης, την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και της στελέχωσης των Υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι η κωλυσιεργία αυτή δημιουργεί προβλήματα στην υλοποίηση και του έργου ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Άργους και καταγραφής και βελτίωσης της αστικής κινητικότητας και ασφάλειας της κίνησης των πεζών, καθώς ο εργολάβος του έργου δήλωσε την προσωρινή διακοπή των εργασιών έως ότου καταβληθεί η προκαταβολή από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Αδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια συγκυρία όπου η Ελλάδα δεν αντέχει να χάσει ούτε ευρώ από τα διαθέσιμα κεφάλαια για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων σε ολόκληρη τη χώρα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης δημιουργούνται προβλήματα στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

Εδώ στην Αργολίδα, ήδη ανακοινώθηκε η διακοπή των εργασιών ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Άργους, ένα έργο πνοής για την πόλη που προώθησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος. Η καθυστέρηση υλοποίησης του έργου θα πλήξει την τοπική οικονομία και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης.

Με την Ερώτηση που κατέθεσα μαζί με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητάμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, ώστε τα ενταγμένα έργα σε ολόκληρη τη χώρα να προχωρήσουν ακώλυτα».



Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ