ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Κοκκινόπουλος - Δρούγκας: Κινδυνεύει η λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. | | |
 Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΥ.Ρ.Α. Παντελής Κοκκινόπουλος και Δημοσθένης Δρούγκας, κατέθεσαν αίτηση για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων, με τη μορφή κατεπείγοντος, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα στέγασης του εν λόγω Οργανισμού και να συνεχίσει την ανθρωπιστική προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Ακολουθεί το αίτημα :
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΥ.Ρ.Α.)

ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Προς : κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων

Α Ι Τ Η Σ Η

1. Παντελή Στυλ. Κοκκινόπουλου
2. Δημοσθένη Κων. Δρούγκα

Δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης ΑΥ.Ρ.Α., κατοίκων Ναυπλίου

κ. Πρόεδρε

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο Δήμος Ναυπλιέων λόγω του οξυμένου προβλήματος της χρήσης ναρκωτικών, ιδίως μεταξύ της νεολαίας της περιοχής και έχοντας διερευνήσει από το 2011 τις δυνατότητες αντιμετώπισής του, είχε ζητήσει τη συνδρομή του ΚΕΘΕΑ -Ειδικός Οργανισμός για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και άλλων μορφών εξάρτησης (τζόγου, οινοποσίας κ.α.)- να παρέχει υπηρεσίες απεξάρτησης σε εξαρτημένους χρήστες και τις οικογένειές τους.

Το ΚΕΘΕΑ αποδέχτηκε την πρόσκληση και απάντησε προς το Δήμο Ναυπλιέων ότι μπορεί να αναλάβει τη λειτουργία ενός Συμβουλευτικού Σταθμού, σε διαθέσιμο από το Δήμο ισόγειο χώρο στη συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Θεσσαλονίκης.

Ούτως από 11-3-2011 υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΚΕΘΕΑ και Δήμου Ναυπλιέων, με την υποχρέωση του δεύτερου συμβαλλόμενου να διαθέσει πίστωση ποσού 5.000 ευρώ για τη λειτουργία του Σταθμού, δεσμευόμενος να καλύψει τη στέγαση του Σταθμού για 10 έτη.

Να σημειωθεί ότι ένας από τους βασικούς όρους της σύμβασης, αναφερόμενος στη στέγαση του Συμβουλευτικού Σταθμού στο συγκεκριμένο κτίριο ή σε οποιοδήποτε τυχόν άλλο μεταστεγαστεί στη συνέχεια, θα γίνει με τη μορφή παραχώρησης χρήσης άνευ ανταλλάγματος από το Δήμο προς το ΚΕΘΕΑ, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας, δεν υποχρεούται σε δαπάνες μίσθωσης, καταβολής αποζημίωσης χρήσης, ζημιών, συντήρησης, επισκευής ή άλλες τέτοιες, και βαρύνουν το Δήμο Ναυπλιέων.

Ο ως άνω χώρος είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Ναυπλιέων από τη Χριστιανική Αδελφότητα Θηλέων Άργους «Αγία Μακρίνα».

Το θέμα που ανακύπτει σήμερα είναι ότι η Ιερά Μονή δεν δέχεται τη συνέχεια της παραχώρησης του κτιρίου στο ΚΕΘΕΑ για λόγους άγνωστους προς εμάς και ως εκ τούτου υφίσταται το ενδεχόμενο παύσης του κοινωνικού του έργου στην πόλη μας. Να σημειωθεί ότι η προσφορά του εν λόγω Οργανισμού αξιολογείται εμπράκτως (λόγω των πολλών περιστατικών που διαχειρίζεται), ως άκρως αναγκαία και αποτελεσματική. Και επειδή η κατάθεση, από πλευράς της Ιεράς Μονής, ασφαλιστικών μέτρων έχει ήδη προχωρήσει, δικαιολογεί από πλευράς μας την έκτακτη εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η διακοπή της προσφοράς βοήθειας από πλευράς του ΚΕΘΕΑ προς τους έχοντες άμεση ανάγκη εξαρτημένους και των οικογενειών τους, θα δημιουργήσει μέγα κοινωνικό θέμα στην πόλη μας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι μολονότι μέσω του κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερώθηκε ο κ. Δήμαρχος για τις ανησυχίες μας, δεν επιδίωξε συνάντηση, όπως είχαμε ζητήσει, με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να μας ενημερώσει υπεύθυνα, αφ’ ενός μεν για τις σκέψεις και πρωτοβουλίες που ήδη θα έπρεπε να είχε δρομολογήσει, αφ’ ετέρου δε για τη διερεύνηση από κοινού, προκειμένου να βρεθεί λύση στο εν λόγω καυτό πρόβλημα.

Συνεπώς θεωρούμε ότι η αίτησή μας ως θέμα πρέπει να εισαχθεί προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, υπό τη μορφή κατεπείγοντος.

Ναύπλιο 28 Απριλίου 2015

Οι αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι

Παντελής Κοκκινόπουλος
Δημοσθένης Δρούγκας

http://avra-dkn.gr
E-mail: info@avra-dkn.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ