ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Κωστούρος: Το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου θεωρείται σήμερα το δεύτερο πιο αξιόλογο της χώρας μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 π.μ. | | |
 Η εισήγηση του Δημάρχου Ναυπλιέων στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ψήφιση διοργάνωσης του 24ου Μουσικού Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ναυπλίου:

"Το «Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου Κλασικής Μουσικής» είναι θεσμός στην πολιτιστική δράση της πόλης μας που για είκοσι τρία χρόνια υλοποιείται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ο Δήμος Ναυπλιέων έχει καθιερώσει τη διεξαγωγή του με βασική αναφορά την κλασική μουσική, την όπερα, το μπαλέτο αλλά και την έθνικ μουσική. Παράλληλα διοργανώνονται εκθέσεις, ομιλίες, εργαστήρια και άλλες εκδηλώσεις. 


Είναι πολιτιστικό γεγονός πανελλαδικής ακτινοβολίας με αποτέλεσμα να θεωρείται σήμερα το δεύτερο πιο αξιόλογο μουσικά Φεστιβάλ της χώρας μας μετά το Φεστιβάλ Αθηνών. 

Επισημαίνεται ότι από την επεξεργασία των ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν πέρυσι στο κοινό προέκυψε ότι το Φεστιβάλ έχει σταθερούς υποστηρικτές, πολλοί εκ των οποίων επισκέπτονται την πόλη μας κάθε χρόνο με σκοπό να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του.

Γνωρίζετε ότι το Μουσικό Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής προσφέρει στο μουσικόφιλο κοινό για δέκα βραδιές τη μοναδική εμπειρία της απόλαυσης κλασικών και σύγχρονων μουσικών έργων από λαμπρά ονόματα του μουσικού στερεώματος σε πανέμορφους ιστορικούς χώρους.

Λόγω του Φεστιβάλ, το Ναύπλιο έχει καταξιωθεί ως μια πόλη που συνδυάζει μοναδικά τη φυσική ομορφιά με ένα ένδοξο ιστορικό παρελθόν στη συνείδηση των φίλων της μουσικής ως ο τρόπος της ετήσιας διεθνούς συνάντησης καταξιωμένων και νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών στο χώρο της κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Σημαντικότατο όφελος για το Ναύπλιο αποτελεί η μεγάλη προβολή και διαφήμιση από τα Ελληνικά και Διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κυρίως τα ηλεκτρονικά και ψηφιακά μέσα.

Χαρακτηριστικό του είναι ότι πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο στο μεταίχμιο δηλαδή της χειμερινής και θερινής καλλιτεχνικής περιόδου και σε χρονικό διάστημα που δε συμπίπτει με άλλα σπουδαία καλλιτεχνικά γεγονότα. Έτσι, εγγυάται την καλή υποδοχή και φιλοξενία των καλλιτεχνών και των επισκεπτών του στην πόλη μας.

Το μουσικό Φεστιβάλ έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο συνεπείς και επιτυχημένους θεματικούς θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, έχει φιλοξενήσει μερικά από τα λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής και έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλύτερου Φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχουν εμφανιστεί πάνω από 250 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα του κόσμου, καθώς και 24 κουαρτέτα, 18 συμφωνικές και ορχήστρες δωματίου πλήθος πρωτοεμφανιζόμενων νέων καλλιτεχνών.

Οι συναυλίες του, που πραγματοποιούνται με συμβολικό εισιτήριο, στα μαγευτικά μνημεία και πλατείες του Ναυπλίου, έχουν προσελκύσει πολλούς επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, τόσο από την τοπική κοινωνία, που το αγάπησε και το στήριξε από την πρώτη χρονιά, όσο και από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ έχει θερμούς φίλους που δίνουν το παρόν κάθε χρόνο, υπογραμμίζοντας την πολιτιστική αξία του Φεστιβάλ Ναυπλίου.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν εισηγούμεθα στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου:

1. Την διοργάνωση από τον Δήμο μας (συνδιοργάνωση Δήμου & ΔΟΠΠΑΤ) του 24ουΜουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου Κλασικής Μουσικής το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου από 19 έως 28 2015.

2. Την έγκριση της υπ΄ αριθμ. 1/2015 μελέτης ενδεικτικού προϋπολογισμού των 48.000,00 € με ΦΠΑ την οποία συντάχθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου

3. Τη διάθεση της πίστωσης των 48.000,00€ η οποία θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου,

4. Την ανάθεση με την διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού όπως προβλέπεταισύμφωνα με:
• τα άρθρα 103 και 209 του N. 3463/06, όπως αναδιατυπώθηκαν με την παρ.3 του άρθρου 22 του Ν.3536/07
• την παρ 13 του άρθρου 20 του N. 3731/08
• το άρθρο 83 του N. 2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α)
• το ΠΔ 28/80
• την υπ' αριθμ. 35130/739/09.08.2010 (ΦΕΚ 1291/11.08.2010 τεύχος Β) απόφαση Υπουργού Οικονομικών

5. Την έκδοση 2000-2500 εισιτηρίων και τον καθορισμό της τιμής του εισιτηρίου στο ποσόν των 5€ αρχικά."

Δημήτρης Ι Κωστούρος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ