ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Τίμησαν τα θύματα της Γερμανικής θηριωδίας του 1944 στη Μιδέα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:14:00 μ.μ. |
 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε σήμερα 7 Ιουνίου το πρωί, στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο Μιδέας, στα πλαίσια εκδήλωσης τιμής για τους εκτελεσθέντες της ναζιστικής κατοχής στην κοινότητα της Μιδέας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 1944.

 Την εκδήλωση διοργάνωσαν, το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Μιδέας, ο Νέος Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μιδέας «Αλκμήνη», ο Σύλλογος Μιδεατών Γκερμπεσιωτών «Η Μιδέα», ο Αθλητικός Όμιλος Μιδέας και ο Σύλλογος Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Μιδέας.
Έκδηλη ηταν η συγκίνηση πολλών ηλικιωμένων σήμερα, που την εποχή εκείνη ήταν μικρά παιδιά, έζησαν την φρίκη της ναζιστική θηριωδίας και γλίτωσαν από τύχη και την αυτοθυσία στις περισσότερες φόρες των γονιών τους. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στα θύματα της εκτέλεσης ήταν και δύο μικρα παιδιά 8 και 15 χρόνων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος και αρκετός κόσμος από την περιοχή που τίμησαν τη μνήμη των εκτελεσθέντων.
Δείτε σε παλαιότερο βίντεο τους μάρτυρες τις εποχής εκείνης να περιγράφουν στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων τα γεγονότα:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ