ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Να αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας του συσσιτίου ο Δήμος Ναυπλιέων, ζητά ο ιερέας της Ευαγγελίστριας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:43:00 π.μ. | | |
 Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων απέστειλε ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας π. Ελευθέριος Μίχος, στην οποία γνωστοποιεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δομή του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας και προτείνει την ανάληψη του από τον Δήμο, ενω κάνει λόγο για το το πρόστειμο που έχει επιβληθεί στον Ιερό Ναό.

Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς αναφέρει η επιστολή:


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Προς: 1) Δήμο Ναυπλiέων 2) κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημ. Κωστούρο 3) κ. Χρ. Γραμματικόπουλο,Δημοτικό Σύμβουλο 4) κ. Παν. Κοκκινόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο 5) κα. Μαργ. Καραμολέγκου, .Δημοτική Σύμβουλο 6) κ. Γεωρ. Πινάτση, Δημοτικό Σύμβουλο Ενταύθα

Σας γνωρίζουμε ότι με την απομάκρυνση τον προκάτ που βρισκόταν στους χώρους των μαγειρείων τον συσσιτίου του Ιερού Ναού, που εξυπηρετούσε αποθηκευτικές ανάγκες τον συσσιτίου, δημιουργήθηκε έντονο πρόβλημα υπολειτουργικότητας της δομής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω ένταξης ατόμων για σίτιση,αλλά αντιθέτως υποχρέωση μείωσης δικαιούχων.

Μάλιστα έως και σήμερα έχουν ζητήσει περισσότεροι από 35 συνάνθρωποι μας να ενταχθούν στο πρόγραμμα σίτισης και δυστυχώς δεν τους έχουμε εντάξει λόγω αδυναμίας μας εξαιτίας έλλειψης χώρων παρασκευής γευμάτων. 

Παρακαλούμε ΑΜΕΣΑ ο Δήμος Ναυπλιέων να αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας των συσσιτίων σε κατάλληλους χώρους του, ως υπεύθυνος για την άσκηση της πρόνοιας των Δημοτών,και ο Ιερός Ναός ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου να περιοριστεί στα πνευματικά τον καθήκοντα. 

Σε περίπτωση που ο Δήμος Ναυπλιέων, για τους δικούς του λόγους, δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας των συσσιτίων, οφείλει να σταθεί δίπλα στην Εκκλησία και να την βοηθήσει να φέρει σε πέρας το έργο, προβαίνοντας σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για έκδοση οικοδομικής άδειας για ανέγερση κτιρίου συσσιτίου και εν συνεχεία να εντάξει ο Ιερός Ναός το έργο ανέγερσης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης Σ.Ε.Σ.,και όχι προτείνοντας ως λύση την μεταστέγαση τον συσσιτίου σε άλλο χώρα, διότι δεν είναι εφικτό για πρακτικούς λόγους.

Το επιχείρημα, ότι ο Ιερός Ναός ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου οφείλει το εξωφρενικό ποσό των 450.000,00 € σε εισφορά σε χρήμα στον Δήμο, μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, λόγω ένταξης στο σχέδιο πόλεως, και εξαιτίας αυτού δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια δόμησης για ανέγερση κτιρίου συσσιτίου και ιματιοθήκης, είναι αβάσιμο και δεν υφίσταται, αφού έχει γνωμοδοτήσει σχετικά ο Δικηγόρος του Δήμου, αλλά και κατόπιν ερωτήματος του Δήμου προς το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, ότι ο Δήμος ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να βεβαιώσει αυτό το ποσό προς τον Ιερό Ναό.

 Ηδη ο Ιερός Ναός έχει προσφύγει στα αρμόδια όργανα της πολιτείας για ακύρωση της πράξης επιβολής εισφοράς σε χρήμα προς τον Δήμο,και εκφράζει τον φόβο,ότι μέχρι να εκδικασθεί τελεσίδικα η υπόθεση στα διοικητικά δικαστήρια,θα έχει παρέλθει ο χρόνος υποβολής δικαιολογητικών για ένταξη στο Σ.Ε.Σ.,πράγμα που ορισμένοι το επιδιώκουν.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος
Ελευθέριος Μίχος Πρωτοπρεσβύτερος

Τα μέλη:
Κ.Κοίνης
Χ.Σεχιώτης
Π.Κανέλης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ