ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Μανιάτης: Το μόνο που ακούμε είναι περίφημες κόκκινες γραμμές, τις οποίες καταπατούν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:09:00 μ.μ. | | |
Από την συνέντευξη του καθ. Γιάννη Μανιάτη 
σήμερα στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

 Κατέρρευσε ο μεγαλύτερος μύθος της Αντιπολίτευσης ότι δήθεν υπάρχει άλλος, παραδεισένιος δρόμος και κατέρρευσαν τα πιο τερατώδη ψέματα που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια για ανύπαρκτες εναλλακτικές.
Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί το οποίο διαθέτει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, ώστε ξαφνικά να γυρίσουν τη χώρα σε μια χώρα ευημερίας κι ευτυχίας για τους πολίτες. Ο δρόμος για την ανόρθωση της χώρας είναι ένας δύσκολος δρόμος, με θυσίες, τον οποίον οφείλουμε να βαδίσουμε, αν θέλουμε να είμαστε έντιμοι και ειλικρινείς, χωρίς να κοροϊδεύουμε τους πολίτες.

Η μεγάλη στροφή του κ. Τσίπρα έγινε, και τώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκεται στο δίλημμα «τι κάνουμε». Η χώρα σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μια συμφωνία βιώσιμη που να δίνει προοπτικές.

Η ανεργία είναι το μεγάλο - το μέγιστο πρόβλημα της χώρας. Το 1,5 εκατομμύριο ανέργων, οι Επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, τα νέα μας παιδιά που πηγαίνουν στο εξωτερικό. Αν λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας, θα λυθεί και το θέμα των συντάξεων, αφού θα υπάρχουν εργαζόμενοι που με τις εισφορές που θα πληρώνουν θα στηρίξουν τις συντάξεις των γονιών και των παππούδων τους.

Οι δύο μεγάλοι σταθμοί:

· Το 2009 η χώρα είχε συνολικό έλλειμμα 36 δις ευρώ, και γι’ αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. τότε έκανε εκλογές. Άρα, η χώρα ουσιαστικά είχε χρεοκοπήσει το 2009.

· Τον Δεκέμβριο 2014, που προκηρύχθηκαν οι εκλογές, η χώρα με το περίφημο mail Χαρδούβελη έλεγε ότι μόνο με 1 δις ευρώ θα φύγουμε από το μνημόνιο και θα περάσουμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή και άρα θα βγούμε στις αγορές θεσμικά και οικονομικά ισότιμοι.

Ο κ. Τσίπρας πριν μια εβδομάδα ομολόγησε ότι ΤΩΡΑ αρχίζει η διαπραγμάτευση. Επί πέντε μήνες, δεν γίνεται καμία απολύτως διαπραγμάτευση με τους εταίρους, παρά μόνο με την εσωκομματική του αντιπολίτευση. Επί πέντε μήνες η χώρα δεν κυβερνιέται.

Απίστευτο πολιτικό θέατρο, οι θεατρινισμοί του κ. Βαρουφάκη, οι ηρωισμοί – τα Κούγκια του κ. Καμμένου, τα αντιδημοκρατικά παιχνίδια της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, κ.ά.

Χυδαιότατο ψέμα ότι η έγνοια της σημερινής Κυβέρνησης είναι τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Θα αυξηθούν τα μακαρόνια, το ρύζι, οι φακές και τα φασόλια για το ελληνικό νοικοκυριό κατά 10%, αφού ο Φ.Π.Α. από 13% στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πάει στο 23%.

Το “καταδικασμένο” mail Χαρδούβελη προέβλεπε αύξηση του Φ.Π.Α. μόνο για τα ξενοδοχεία. Καμία παρέμβαση απολύτως σε καμία άλλη αύξηση Φ.Π.Α. και βεβαίως απόλυτη άρνηση να μειωθούν οι συντάξεις.

Το mail Χαρδούβελη είχε δεσμευτεί για μέτρα 1 δις ευρώ. Ο κ. Τσίπρας με το προχθεσινό του έγγραφο δεσμεύτηκε για μέτρα 8 δις ευρώ.

Το μόνο που ακούμε είναι περίφημες κόκκινες γραμμές, τις οποίες καταπατούν.

Πώς η προηγούμενη Κυβέρνηση αρνήθηκε τις μειώσεις των συντάξεων και η σημερινή, η δήθεν ευαίσθητη κοινωνικά, εξανεμίζει το εισόδημα των συνταξιούχων;

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στην αυτοκτονία και στην κακή διαβίωση. Το να βάλεις το περίστροφο στον κρόταφο και να λες εγώ θα αυτοκτονήσω, κι επειδή θα αυτοκτονήσω εγώ και θα το κάνω Κούγκι, εσείς από τη στενοχώρια σας θα πάθετε κατάθλιψη, συνιστά γελοιοποίηση της αξιοπιστίας ενός πληγωμένου λαού.

Αυτό που έχουμε μπροστά μας δεν είναι προτάσεις των Θεσμών, είναι πρόταση της Κυβέρνησης. Η πρόταση αυτή είναι βαθύτατα υφεσιακή, βαθύτατα αντιαναπτυξιακή και απολύτως εχθρική προς τη νέα γενιά και προς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ μπορούσε να έχει ένα άλλο μείγμα, π.χ. να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν ήδη εγκριθεί.

Με το τρέχον και το καινούριο ΕΣΠΑ η Κυβέρνηση οφείλει φέτος να απορροφήσει περίπου 5 δις ευρώ. Μέσα στο 2014 εγκρίθηκαν περιβαλλοντικά ιδιωτικές επενδύσεις 6,1 δις ευρώ. Σήμερα λοιπόν η χώρα μέσα στο 2015 μπορεί και πρέπει να κάνει επενδύσεις 11 δις ευρώ.

Μπορεί να μας πει η σημερινή Κυβέρνηση έστω και ένα μέτρο, έστω και μία θέση εργασίας που έχει δημιουργήσει, προκειμένου αντί να παίρνει υφεσιακά μέτρα σε βάρος των φτωχών και αδυνάτων, να πάρει μέτρα τα οποία θα φέρουν νέο πλούτο στη χώρα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας;

Πώς να μην αυξηθεί η μαύρη εργασία όταν α) αυξάνεις τους φορολογικούς συντελεστές από το 26% στο 29%, β) αυξάνεις τις εισφορές των εργαζομένων, γ) ο μικρομεσαίος βλέπει να αυξάνεται και η ασφαλιστική εισφορά που πληρώνει ο ίδιος και η ασφαλιστική εισφορά του εργαζομένου;

Η ευθύνη ανήκει σ’ αυτούς που δεν παίρνουν μέτρα για να μειωθούν οι αυξήσεις στα ρετιρέ και συνεχίζει να χαϊδεύει ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε βάρος των παιδιών και των εγγονών τους, διότι τα παιδιά και τα εγγόνια τους δεν έχουν δουλειά, αλλά επειδή κάποιοι υψηλόμισθοι υψηλοσυνταξιούχοι είναι εκλογική πελατεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των ΑΝ.ΕΛ., δεν θέλουν να πειράξουν ούτε αυτούς.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα τοποθετηθεί όταν έρθει κείμενο συμφωνημένο με την Τρόικα – Θεσμούς και υπογεγραμμένο από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα κι εφόσον υπάρχει κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ