ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΣΕΚ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: Ένα διαμάντι που κάποιοι δεν θέλουν να λάμψει!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:25:00 π.μ. | |
 Τις τελευταίες μέρες, δημοσιεύματα αναφέρονται στην ενδεχόμενη παύση της λειτουργίας της ΣΕΚ Επιδαύρου. Δυστυχώς, οι πληροφορίες που θέλουν τη σχολή να κλείνει πριν καλά – καλά ξεκινήσει επιβεβαιώνονται, καθώς την στιγμή αυτή στην ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευσης και πιο συγκεκριμένα για το Άρθρο 68: Θέματα Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.) (http://www.opengov.gr/ypepth/?p=2382) έχει αναρτηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να πω πολλά για την εν λόγω σχολή εξαιτίας της ιδιότητας του ωρομίσθιου εκπαιδευτή σε αυτή. Θα ήθελα όμως να δείξω μέσα από ορισμένες φωτογραφίες, στους «φωστήρες» του υπουργείου παιδείας, οι οποίοι μέσα από ένα γραφείο λαμβάνουν αποφάσεις για το μέλλον άλλων ανθρώπων, ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση κάνουν ένα μεγάλο και τραγικό λάθος. Ενώ η σχολή τρέχει μόλις τους πρώτους ακαδημαϊκούς της μήνες, έχει καταφέρει να παράγει έργο που άλλες σχολές θα ήθελαν χρόνια και πολλά χρήματα.
Οι μαθητές της σχολής με πολύ αγάπη και ζήλο κατάφεραν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αναζωογονήσουν τον χώρο του πρώην γυμνασίου, -ο οποίος παρεμπίπτοντος έχει την κατάλληλη υποδομή για να στηρίξει τις ειδικότητες αυτές- και να δημιουργήσουν τις δομές εκείνες που θα επέτρεπαν στο εγγύς μέλλον, η σχολή της Επιδαύρου, να αποτελεί πρότυπο.
Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι το τμήμα της Τυροκομίας, στους πρώτους κιόλας μήνες κατάφερε και τυροκόμησε (μυζήθρα κ.α), το τμήμα της φυτικής παραγωγής προχώρησε στον σχεδιασμό βοτανικών κήπων, το τμήμα της Μελισσοκομίας έφτιαξε κυψέλες για μελίσσια, ενώ το τμήμα της λιθοξοίας δημιουργεί πραγματικά καταπληκτικά σκαλιστά από μάρμαρο.
Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές και την διευθύντρια της σχολής κα Αντωνοπούλου, η οποία επέτρεψε και παρότρυνε να δημιουργήσουμε το δικό μας πρόγραμμα ανακύκλωσης. Τα παιδία επαναχρησιμοποίησαν υλικά (παλέτες και πλαστικά) τα οποία θα κατέληγαν σε κάποια χωματερή και με προσωπικό κόπο και χρόνο, δημιούργησαν αυτοσχέδιους κάδους για ανακύκλωση στην πηγή. Στόχος του προγράμματος ανακύκλωσης ήταν η καταγραφή σε ετήσια βάση των ανακυκλώσιμων υλικών τα οποία ΔΕΝ θα κατέληγαν σε κάποιον ΧΑΔΑ ενώ τα έσοδα από την πώληση τους θα γίνονταν δωρεά για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Δυστυχώς όλα αυτά δεν θα ολοκληρωθούν ΠΟΤΕ γιατί η ΣΕΚ κλείνει καθώς ο υπουργός Παιδείας και ύστερα από πιέσεις που του ασκήθηκαν δεν επιτρέπει την συνέχιση της. Είναι κρίμα, γιατί οι ειδικότητες της σχολής είχαν προσαρμοστεί ακριβώς για τις ανάγκες της περιοχής και οι μαθητές που θα αποφοιτούσαν θα μπορούσαν να δώσουν πολλά στον τόπο μας!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Δασοπόνος
Περιβαλλοντολόγος Msc
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ