ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Αφιέρωμα στον John Tavener από τον Νίκο Λαάρη στο 24ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 π.μ. |
 Αφιέρωμα στον φιλέλληνα βρετανό συνθέτη John Tavener φιλοξένησε χθες Δευτέρα 22 Ιουνίου, το 24ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου, στην αίθουσα του βουλευτικού, από τον διακεκριμένο Έλληνα πιανίστα Νίκο Λαάρη, που έχει χαρακτηριστεί από τους Times του Λονδίνου ως «ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, που δεν μπορεί να παράγει ούτε έναν άσχημο ήχο»
Ο Νίκος Λαάρης, σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στο Royal College of Music του Λονδίνου. Του απoνεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα από το Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης, όπου υπήρξε επί έτη καθηγητής πιάνου, θεωρητικών, παιδαγωγίας και διετέλεσε συντονιστής του τμήματος ακουστικών, ενώ δίδαξε και στο Πανεπιστήμιο Columbia. Είναι επίσης απόφοιτος της σχολής διεύθυνσης ορχήστρας του Conservatorium van Amsterdam. Στους χορηγούς του περιλαμβάνονται οι Allied Distillers και τα ιδρύματα Αλ.Ωνάσης, Λ. Βουδούρη και Ι. Φ. Κωστοπούλου.
Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ευρώπη (South Bank Centre, Ballantine’s Festival, Ελληνικό Φεστιβάλ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και στις ΗΠΑ (Carnegie Hall, Onassis Cultural Center). Έχει συνεργαστεί ως σολίστ ή διευθυντής ορχήστρας με ορχήστρες στην Ελλάδα (ΚΟΑ, ΚΟΘ, Καμεράτα, ΕΡΤ) και στη Γερμανία (Ars Academica Freiburg). Την περίοδο 1999-2002 συνέπραξε ως σολίστ με το Munich Ballet Theater στην χορογραφία του Philip Taylor Παραλλαγές Goldberg του Bach, για την οποία το περιοδικό Dance Europe τον απεκάλεσε “το αστέρι της βραδυάς”.
Την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο ο Νίκος Λαάρης εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στη σειρά "Το Πιάνο στα Φόρτε" και στο "Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης" παρουσιάζοντας προγράμματα της εποχής μπαρόκ ("Παραλλαγές Goldberg" του Bach), της κλασικής ("Τα Επτά Τελευταία Λόγια του Λυτρωτή Μας Στο Σταυρό" του Haydn), της ρομαντικής (αφιέρωμα στον Wagner) και της μοντέρνας εποχής (αφιέρωμα στον ένα χρόνο από το θάνατο του Sir John Tavener), ενώ συνεργάζεται ως βοηθός μαέστρου, μουσικός προετοιμαστής ή διευθυντής χορωδίας στις παραγωγές "Kiss me Kate" και "Πυλάδης" του Φεστιβάλ Αθηνών. Την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο προγραμματίζει την παρουσίαση της "Τέχνης της Φούγκας" του Bach στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Την εκδήλωση παρακολούθησε αρκετός κόσμος, μεταξυ άλλων η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, ο καλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης, δημοτικοί σύμβουλοι κα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ