ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Από σήμερα το 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:10:00 μ.μ. | |
 Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με στόχο να δώσουν σαφές μήνυμα ότι αντιστέκονται και διεκδικούν τη ζωή που τους στερεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και της ανεργίας, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους, χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα συναντιούνται από σήμερα στο Ναύπλιο, στο 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Το Διήμερο αφιερώνεται και τιμά τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, με επίκεντρο τους κομμουνιστές κρατούμενους της Ακροναυπλίας που έδωσαν ένα διαχρονικό μάθημα ζωής και τους ήρωες της Αρκαδίας που εκτελέστηκαν με αποφάσεις του Εκτακτου Στρατοδικείου της Τρίπολης την περίοδο 1947 - 1949. «Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία, πατώντας στα χνάρια των ηρώων του λαού μας. Συνεχίζουμε κι αγωνιζόμαστε σήμερα, με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον», λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΚΝΕ για το Διήμερο.

Οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Διημέρου είναι διαμορφωμένες έτσι ώστε μέσα από εκθέσεις και αφιερώματα, να γνωρίσουν οι χιλιάδες νέοι ηρωικές σελίδες της Ιστορίας του λαού μας, αντλώντας συμπεράσματα για το «σήμερα» και το «αύριο», κόντρα στην «εθνική συναίνεση» που έχει προκύψει για να διαπραγματευτεί το αν ο λαός μας θα πτωχεύσει ακόμα περισσότερο με το τρίτο βαρύτατο μνημόνιο ή με κρατική χρεοκοπία και εθνικό νόμισμα.

Ιδιαίτερος σταθμός για το 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο θα είναι η συμμετοχή όλων των κατασκηνωτών στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ τηνΚυριακή 12 Ιούλη, στις 11.00 π.μ., στηνΤρίπολη, για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές από το στρατοδικείο της Τρίπολης, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους εκτελεσμένους. Η εκδήλωση θα γίνει στον Αη Θανάση, στο χώρο όπου γίνονταν οι εκτελέσεις και νωρίτερα θα έχει προηγηθεί συλλαλητήριο στην πόλη της Τρίπολης.

Παράλληλα, όμως, το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο είναι κάθε χρόνο μια καλοκαιρινή ανάσα, προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, παιχνίδια και αθλητικούς αγώνες στη θάλασσα και την παραλία, ενώ οι βραδιές του κλείνουν με όμορφα νεανικά γλέντια όπου όλη η κατασκήνωση γίνεται ένας χορός. Το κάμπινγκ που θα στηθεί στην όμορφη παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο θα έχει όλες τις υποδομές για την άνετη διαμονή των κατασκηνωτών, που θα μπορούν να συμμετάσχουν στα τουρνουά beach volley και beach soccer, να ξεναγηθούν στην έκθεση που θα στηθεί εκεί, να χαλαρώσουν με ένα βιβλίο από το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
Το πρόγραμμα του Διημέρου

Παρασκευή 10 Ιούλη

17.00 - 20.00 Ξεναγήσεις στο βράχο της Ακροναυπλίας και στην έκθεση με τα ταμπλό που θα έχει στηθεί εκεί.

20.45 Ανοιγμα των εκδηλώσεων στην κατασκήνωση από τον Τάσο Αντωνίου, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

21.00 Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα για την Ακροναυπλία, από αφηγητές - ηθοποιούς της Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου και μουσικούς της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας.

22.00 Συναυλία.

23.00 Λαϊκό γλέντι από λαϊκό - ρεμπέτικο συγκρότημα της ΚΝΕ.
Σάββατο 11Ιούλη

9.00 - 14.00 και 17.00 - 20.00 Ξεναγήσεις στο βράχο της Ακροναυπλίας και στην έκθεση.

21.30 Συναυλία με επαναστατικά - αγωνιστικά τραγούδια από τους«KollektivA», Στέλιο Μαγαλιό, «Rebellion Connexion» + Φρανκ («Manifesto the label»).

23.00 Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.
Την Κυριακή, 12 Ιούλη

8.00 Αναχώρηση από την κατασκήνωση για την Τρίπολη.

10.00 Αφιξη στην Τρίπολη και συλλαλητήριο στην πόλη.

11.00 Συμμετοχή στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τους εκτελεσμένους από το στρατοδικείο Τρίπολης, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ