ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Τραγούδησε στη Σαλαμίνα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους "Τελέσιλλα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:58:00 π.μ. |
 Η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ το Σάββατο 21 Ιουνίου συμμετείχε στο 12ο Χορωδιακό φεστιβάλ του Συλλόγου «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Σαλαμίνας. 

Στο πέτρινο θεατράκι Σεληνίων του Δήμου Σαλαμίνας η χορωδία «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΟΥΦΑΣ» από την πόλη της Άρτας, η χορωδία «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ», η χορωδία του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και η χορωδία του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» έντυσαν με τα τραγούδια τους την καλοκαιρινή βραδιά, αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη. 

Η «Συννεφιασμένη Κυριακή», το «Μπαξέ τσιφλίκι», «Ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ», «Το σκαλοπάτι σου», ήταν μερικά από το όμορφα τραγούδια που ακούστηκαν. 

Η χορωδία του Συλλόγου μας με μαέστρο τον κ. Ιωάννη Κόντη, στο πιάνο την κ. Αναστασία Σταματοπούλου, στο μπουζούκι τον κ. Νίκο Τσάγκαρη και στο τουμπελέκι τον κ. Παναγιώτη Ρέντα, ξεσήκωσε το κοινό με το ρεμπέτικο ρεπερτόριό της. 
Δίπλα στη θάλασσα του Σαρωνικού κόλπου οι χορωδοί, όλοι μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια, απολαύσαμε τα εδέσματα που οι κυρίες του Συλλόγου «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» ετοίμασαν με πολύ μεγάλο μεράκι.

Στη διαδρομή για τα Σελήνια προσκυνήσαμε στο μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης, η οποία είναι αγιογραφημένη από τον Αργείο Γεώργιο Μάρκου και περιλαμβάνει 3500 μορφές. Επισκεφθήκαμε το σπίτι του σπουδαίου νεοέλληνα ποιητή, Άγγελου Σικελιανού, που βρίσκεται δίπλα στο κύμα και απέναντι από το μοναστήρι της Φανερωμένης. Εδώ ο ποιητής έζησε σταδιακά από το 1933 ως το 1950. Σήμερα είναι μουσείο.

Η Σαλαμίνα, γνωστή από την αρχαιότητα και ως «Κούλουρη», είναι ένα καταπράσινο νησί, το μεγαλύτερο του Σαρωνικού κόλπου, το πιο κοντινό στις ακτές της Αττικής.

Είναι πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα του Τελαμώνιου και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη. Προς τιμή του στο λόφο Πατρίς έχει κτιστεί το Ευριπίδειο θέατρο.

Η Σαλαμίνα έγινε διεθνώς γνωστή από την ομώνυμη ναυμαχία που συνέβη το 480 π.Χ. ανάμεσα στους Έλληνες και στην Περσική αυτοκρατορία, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν η νίκη των Ελλήνων και το οριστικό τέλος στα σχέδια των Περσών να εξαπλωθούν στην Ευρώπη.

Ο θρυλικός αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε το στρατηγείο του στην παραλία της Σαλαμίνας, προστάτης του ήταν ο Άγιος Δημήτριος, γιαυτό και τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου του νησιού.

Σύμφωνα με τη μυθολογία το νησί πήρε το όνομά του από τη νεράιδα Σαλαμίνα που είχε πατέρα τον Θεό Ασωπό και μητέρα τη Μετώπη- αδελφή της νεράιδας Αίγινας- και σύζυγο τον θεό της θάλασσας Ποσειδώνα. Το νησί επίσης είναι γνωστό με την ονομασία «Κούλουρη», που προέρχεται από το ακρωτήρι «Κόλουρις άκρα» (σήμερα Πούντα) στο οποίο ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη και το λιμάνι του 4ου αι. π.Χ.

Σ` αυτό λοιπόν το νησί, το γεμάτο ιστορία και αρχαιολογικά ευρήματα, ο Σύλλογος «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ» με το τραγούδι του αποχαιρέτισε τη χορωδιακή χρονιά και έδωσε ραντεβού τον Σεπτέμβριο με νέο ρεπερτόριο και με πρώτη εκδήλωση στο Πνευματικό κέντρο «Παρνασσός» στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου ευχόμαστε ολόψυχα στους χορωδούς μας, στους φίλους μας και στους χορηγούς μας καλό καλοκαίρι με υγεία και αισιοδοξία!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ