ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΚΚΕ Αργολίδας: Αναδιαρθώσεις στην υγεία σε βάρος του λαού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:50:00 π.μ. | |
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισε στη βουλή τα προαπαιτούμενα για ένα νέο μνημόνιο, με αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ξεκίνησε ήδη την υλοποίηση των εφαρμοστικών νόμων, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και καλλιεργώντας κλίμα «εθνικής ομοψυχίας». Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση επιδιώκει την γρήγορη υλοποίηση του αντιλαϊκού έργου.
Οι υποσχέσεις ότι το μνημόνιο αυτό οδηγεί στο ξέφωτο, γιατί συνδυάζεται με πακέτα ανάπτυξης και ρυθμίσεις για το χρέος, είναι στάχτη στα μάτια του λαού. Έχουν ως προαπαιτούμενα την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων (και στην υγεία) ενώ τα αναπτυξιακά πακέτα και τη ρύθμιση του χρέους πάλι ο λαός θα τα πληρώνει και θα κατευθυνθούν στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως ακριβώς και τα προηγούμενα.

Ο λαός θα συνεχίσει να χρεοκοπεί και στην κρίση και στην όποια ανάκαμψη.

Η εφαρμοζόμενη από όλες τις κυβερνήσεις πολιτική για την υγεία έχει επιφέρει αντιδραστικές αλλαγές με οδυνηρές συνέπειες σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, και η κατάσταση έρχεται να γίνει ακόμα χειρότερη με το τρίτο μνημόνιο που ψηφίζει και αυτή η «αριστερή» κυβέρνηση.

Η πολιτική των ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος και τη θεωρούν ατομική ευθύνη του εργαζόμενου και εμπόρευμα για τον επιχειρηματία, με στόχο να επεκταθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η Ίδια πολιτική εφαρμόζεται όπως είναι αναμενόμενο και στα νοσοκομεία του νομού, με στόχο τη παραπέρα υποβάθμισή τους και τέλος το κλείσιμο μονάδων. Τις επιπτώσεις τις βιώνουν άμεσα οι εργαζόμενοι με υπερωριες απληρωτες, με αυθερετες περικοπες και βασικές ελειψεις προσωπικου με αποτελεσμα να μην βγαινουν προγραματα - βαρδιες - αδειες – ρεπο, αλλά και οι ασθενείς με τις ελάχιστες παροχές στις υπηρεσίες. Επιπλέον οι ιδιώτες-επιχειρηματίες που έχουν μπει στις υπηρεσίες εστιασης και καθαριότητας έχουν ήδη προβεί σε μειωση προσωπικου με τα αντίσοιχα αποτελέσματα.

Τα σωματεία των νοσοκομείων θα πρέπει από κοινού να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν την πανελλαδική ανάπτυξη ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Υγειας - Προνοιας, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Το εργατικό κίνημα και τη λαϊκή συμμαχία παλεύουν για κρατικά Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, κοντά στους τόπους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης, σε όλους τους δήμους και τις πόλεις, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, υγιών και ασθενών, με τις πλήρως αναπτυγμένες και συνεργαζόμενες μεταξύ τους υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης, υγείας και ασφάλειας της εργασίας και Δημόσιας Υγείας. Κέντρα Υγείας τα οποία μαζί με τα γενικά και ειδικά κρατικά νοσοκομεία και το κρατικό σύστημα της επείγουσας ιατρικής (ΕΚΑΒ) θα αποτελούν πραγματικά ενιαίο σύστημα.

Με πλήρη στελέχωση σε αριθμό γιατρών όλων των βασικών ειδικοτήτων και υγειονομικών όλων των κλάδων, με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, με 24ωρη λειτουργία, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας, με σύγχρονες, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών σε όλους χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.

Με ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης όλων των φαρμάκων από όλες τις κρατικές μονάδες Υγείας και το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων.

Σε αυτό το σύστημα που ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες δεν περισσεύει καμία μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ, Κέντρο Υγείας, Περιφερειακό Ιατρείο και κανένας εργαζόμενος.

Όλες αυτές οι κρατικές μονάδες ΠΦΥ να αξιοποιηθούν, να αναπτυχθούν και να ενταχθούν στο ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι όλων των κλάδων, με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Σε αυτή την ανάπτυξη διασφαλίζεται η σχεδιασμένη και πλήρης αξιοποίηση όλων των υγειονομικών, της επιστημονικής έρευνας και των τεχνικών μέσων με καθολικό τρόπο.

Η προοπτική για τους εργαζόμενους, το λαό δεν είναι η αναμονή κάποιων παλιών ή νέων «σωτήρων», μιας εναλλαγής κομμάτων στην αστική διαχείριση. Η προοπτική και το συμφέρον τους βρίσκεται στην αλλαγή τάξης στην εξουσία. Μαζί με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας για μια πραγματικά αληθινή εργατική λαϊκή κυριαρχία, εξουσία.

Απευθύνουμε κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, σε αγωνιστές, πρωτοπόρους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο εργατικό-λαϊκό κίνημα. Τείνουμε χέρι συμπόρευσης και κοινής δράσης με το ΚΚΕ, για να οργανώσουμε μαζί την αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα, την αλληλεγγύη στους αδύναμους, άνεργους κι ανήμπορους, την αντεπίθεση για πραγματικά ριζικές αλλαγές.

Το ΚΚΕ με συνέπεια σταθερότητα προβάλλει με το επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα του το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και προτεραιοτήτων. Η εργατική-λαϊκή εξουσία είναι η μόνη που μπορεί να πραγματοποιήσει την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους προς όφελος του λαού.

Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ