ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκος Αγγέλου: Το ψεύτικο ενδιαφέρον για τους αγρότες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:23:00 μ.μ. | | |
Άρθρο του Νίκου Αγγέλου 
υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας ΚΚΕ

Στις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη, έχει δημιουργηθεί μια συμπάθεια για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας μας. Μια συμπάθεια που εκφράζεται σε ομιλίες και σε άρθρα στον τοπικό τύπο. Αλήθεια, ποιος τελικά συμπαθεί τους αγρότες; Ποιο κόμμα είναι κοντά και πιο παλεύει για τα αγροτικά προβλήματα;
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, έφεραν μέσω του 3ου μνημονίου, την αύξηση της φορολόγησης των αγροτών από 13 σε 26%, αύξηση (τριπλασιασμός) της εισφοράς στο ΟΓΑ , αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια 10%, μείωση της επιδότησης φόρου αγροτικού πετρελαίου. Και τώρα τι λέει στον αγροτικό κόσμο; Ότι θα βρούνε άλλα μέτρα τέτοια ώστε να μην υλοποιηθούν αυτά. Αλήθεια, στις εκλογές του Γενάρη, δεν έλεγε στους αγρότες ότι θα φέρει νόμο για 12000 ευρώ αφορολόγητο ώστε να μην πληγούν οι μικροί και μεσαίοι αγρότες; Και τελικά, με πρόσχημα ότι δεν μπορεί να φέρει νέο φορολογικό νομοσχέδιο την ίδια χρόνια, το μόνο που έκανε, μείωσε την προκαταβολή φόρου από 55 σε 27,5%. Τι και έλεγε το συνεπές αγροτικό κίνημα να φέρει άμεσα στη βουλή τροπολογία, που να δίνει έκπτωση φόρου 3000 ευρώ στους αγρότες, δηλαδή να μην πληρώσουν φόρο όσοι είχαν εισόδημα μέχρι 17 000 ευρώ. Το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων.

ΟΙ ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι αυτοί που έφεραν την πρώτη φορολόγηση σε 13% και τώρα με τη ψήφιση του 3 μνημονίου την έκαναν 26%; Τώρα λένε ότι θα βρουν ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην ισχύσει. Γιατί δεν το έκαναν από πριν αυτό; Δηλαδή, για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η φορολόγηση σε 13% που ισχύει και καλείται ο αγροτικός κόσμος να πληρώσει σήμερα, είναι μέτρο που βοηθάει να αντέξουν να παράγουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες; Είναι υποκρισία και καθαρή προεκλογική άπατη το όψιμο ενδιαφέρον τους, που θα μείνει μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη και μετά θα ξεχαστεί. Είναι οι δυνάμεις που με τις πολιτικές όλα ταύτα χρονιά έχουν εξαθλιώσει την φτωχομεσαία αγροτιά.

Η Λαϊκή Ενότητα ( Σύριζα 2), που συμμετείχε στη κυβέρνηση μέχρι και την τελευταία στιγμή, φέρουν και αυτοί το βάρος της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Ο πρόεδρός της, είχε βάλει την υπογραφή του στο άδειασμα των αποθεματικών των ταμείων του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αποτέλεσμα πληρωμές όπως προγράμματα για νέους αγρότες και βιολογικών καλλιεργειών να σταματήσουν, οι πληρωμές του ΠΣΕΑ για την ακαρπία του 2011 να μην έχει πληρωθεί ακόμη με πιθανή κατάληξη να χαθεί το πρόγραμμα. Αλήθεια, επί κυβερνήσεως Λαφαζάνη, δεν πληρώνει σήμερα ο αγροτικός κόσμος φορολογία 2 και 3 χιλιάδων ευρώ;

Η Χρυσή Αυγή που έλεγε μέχρι πρόσφατα ότι οι αγρότες τρώγανε τα λεφτά των επιδοτήσεων στα μπουζούκια, σήμερα μας λέει για την ανάγκη της αυτάρκειας στην εθνική αγροτικής παραγωγής. Αλήθεια, και σήμερα έχουμε αγροτική παράγωγη, που την λυμαίνεται όμως μια χούφτα καπιταλιστών και μεγαλεμπόρων. Και ο αγρότης; Ότι ψίχουλα περισσέψουν για αυτόν.

Όλα τα αυτά τα κόμματα, αποκρύπτουν τον ρόλο της ΕΕ και της ΚΑΠ, των αγροτικών μονοπωλιακών ομίλων, που οδηγούν στην καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς. Δηλαδή την συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λίγα χέρια με το απότομο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Οι πολιτικές που υλοποιούν οι κυβερνήσεις εκ των Βρυξελλών, αφού δεν τα κατάφεραν στο βαθμό που ήθελαν μέσα από τις αναδιαρθρώσεις στην αγροτική οικονομία, προσπαθούν μέσα από φορολογικά μέτρα να επιτύχουν.

Μόνο το ΚΚΕ στάθηκε μπροστά στα προβλήματα των αγροτών, προειδοποιώντας για τον ρόλο της ΕΕ και της ΚΑΠ, για το τι έρχεται στην μικρομεσαία αγροτιά. Με όλες τις δυνάμεις του προσπάθησε να οργανώσει τον αγώνα των αγροτών ώστε να αντιπαλέψουν όλα τα αντιαγροτικά μέτρα που έρχονταν κατά καιρό.

Στις εκλογές τις 20 Σεπτέμβρη, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, πρέπει να δυναμώσουν το ΚΚΕ, τη δύναμη της αλήθειας και της ανατροπής. Πιο ισχυρό και δυνατό ΚΚΕ στη νέα βουλή ώστε με μεγαλύτερη δύναμη να παλέψει και να ενημερώσει το λαό για το τι θα έρθει το επόμενο διάστημα. Γιατί αυτά που θα έρθουν, από τον χειμώνα κιόλας, θα είναι μέτρα φωτιά για τους αγρότες και συνολικά για το λαό. Ήδη οι ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο δηλαδή, είναι έτοιμα να το υλοποιήσουν καθώς και το τι άλλο θα έρθει. Πιο ισχυρό ΚΚΕ ώστε να προετοιμάσει καλύτερα τους αγώνες και τα μπλόκα που θα έρθουν ενάντια στα αντιαγροτικά μέτρα. Πιο ισχυρό ΚΚΕ για να καταφέρουμε να μην υλοποιηθούν τα μέτρα εξαθλίωσης των αγροτών.

Να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή, με έξοδο από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παράγωγής. Με την ρεαλιστική πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία, που μέσα από τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και του παραγωγικού σχεδιασμού, μπορούμε να παράγουμε αγροτικά προϊόντα σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού μας, ώστε να τρέφεται όλος ο λαός μας και οι αγροτοκτηνοτρόφοι, με μικρότερο κόστος παραγωγής, να μπορούν να καλλιεργούν.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ