ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Μεσαίος Δρόμος για το Μέλλον

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 π.μ. | | |
Άρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου, Δικηγόρου
Υποψήφιας Βουλευτού Αργολίδoς της Νέας Δημοκρατίας

 Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αμέσως μόλις ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, διακήρυξε εμφατικά προς πάσα κατεύθυνση τη δέσμευσή του στη στρατηγική του Μεσαίου Δρόμου. Επαναβεβαίωσε δηλαδή με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο την προσήλωση της μεγάλης φιλελεύθερης-δημοκρατικής παράταξης στην ιδρυτική της ιδεολογία, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με την Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος της 28ης Σεπτεμβρίου 1974 και με την καταστατική ομιλία του στο Α’ Συνέδριο της Χαλκιδικής στις 5 Μαΐου 1979. Πρόκειται για μια πολυσήμαντη διαβεβαίωση με πολλαπλές πολιτικές και ιδεολογικές προεκτάσεις, σε μια εποχή που τη διακρίνουν η σύγχυση, η ασάφεια και η αβεβαιότητα των πολιτών για το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους. 

Ο Μεσαίος Δρόμος, δηλαδή, η πρόταξη του μέτρου και της μεσότητας ως γνώμονα άσκησης πολιτικής, η απόρριψη των κάθε είδους ακραίων αντιλήψεων και συμπεριφορών στην πολιτική σκέψη και πράξη, η επιλογή της συνεννόησης, της σύνθεσης και της συνεργασίας έναντι της σύγκρουσης, της μονομέρειας και της στείρας αντιπαράθεσης, και η ανάδειξη της σημασίας της δεκτικότητας προς το καινούργιο, χωρίς την άκριτη άρνηση για ό,τι η παράδοση έχει αποδείξει ως γόνιμο και θετικό, αποτελούν απαρασάλευτα σημεία αναφοράς για την Νέα Δημοκρατία. Συνιστούν τον «σκληρό πυρήνα» της ιδεολογικής της ταυτότητας και τη ραχοκοκαλιά της πολιτικής της φυσιογνωμίας και προσδίδουν στο κόμμα τη δύναμη να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της κάθε εποχής, αλλά και την ευελιξία να προσαρμόζεται με επιτυχία στις κάθε φορά μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Σήμερα που η χώρα περιδινείται σε μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση και που – εξ αιτίας της ανερμάτιστης και τυχοδιωκτικής πολιτικής της απελθούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ -στροβιλίζεται σε μια πρωτόγνωρη στην πρόσφατη ιστορία της πολιτική αστάθεια, αυτά τα συστατικά στοιχεία της πολιτικής φιλοσοφίας της Νέας Δημοκρατίας, προβάλουν ως περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ. Αποτελούν την εγγύηση ώστε να μπορέσει η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα που την «πολιορκούν» και τα εχέγγυα να προχωρήσει, επιτέλους, μπροστά. Να χαράξει με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση μια νέα πορεία για το μέλλον και να αφήσει πίσω της τις αδυναμίες και τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, που κυρίως ευθύνονται για την άσχημη τωρινή κατάστασή της.



Στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, που έχουμε ενώπιόν μας, δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε πράξη αυτή την νέα πορεία, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος και επιθυμεί διακαώς ο Ελληνικός λαός. Να σπάσουμε στερεότυπα και αγκυλώσεις του χθες και να προχωρήσουμε προς την επόμενη ημέρα χωρίς δουλείες, δεσμεύσεις και αναχρονιστικά βαρίδια. Η Νέα Δημοκρατία, βασισμένη στη στέρεα ιδεολογία της, εμπειρότερη από τα επιτεύγματα, αλλά και διδαγμένη από τα λάθη της πρόσφατης κυβερνητικής της θητείας, απευθύνει προς όλους αδιαίρετα τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, μια πρόταση πραγματώσιμης ελπίδας για το Αύριο. Είμαι σίγουρη πως η πλειοψηφία των πολιτών θα την αποδεχθεί. Είμαι επίσης σίγουρη πως όλοι και όλες μαζί θα κάνουμε πράξη το αποφασιστικό βήμα για το μέλλον , ώστε στις 21 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα να πάει πραγματικά , επιτέλους , μπροστά , όπως μας αξίζει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ