ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Α. Καλούδης: Το Ναύπλιο προσφέρεται στην προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:23:00 μ.μ. | |
 Ομιλία στους επισήμους προσκεκλημένους στην τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο κρουαζιερόπλοιο ZUIDERDAM ανοιχτά του Ναυπλίου έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας  Αντώνης Καλούδης.

"Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,
Κύριοι Δήμαρχοι,
Κύριοι εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων,
Κυρίες και Κύριοι,

Η σεμνή αυτή εκδήλωση γίνεται για να τιμήσουμε την επίσκεψη του πολυτελούς αυτού κρουαζιεροπλοίου στο Ναύπλιο, τη διαχειρίστρια εταιρεία μέσω των εκπροσώπων στην Ελλάδα του μεγάλου Διεθνούς δικτύου της Inchcape.
Τα οφέλη από τον κλάδο αυτό της τουριστικής ναυτιλίας είναι μεγάλα, τόσο για την ευρύτερη περιοχή των λιμένων που προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια, όσο και για τη χώρα μας, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε.
Εμείς, ως φορέας εκπροσώπησης του ευρύτερου χώρου της κρουαζιέρας, μαζί με τα μέλη μας, ενδιαφερόμαστε να εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι όροι ανταγωνισμού, ιδιαίτερα με τους λιμένες των γειτονικών χωρών και κυρίως με τους εξ ανατολών της Τουρκίας, ώστε να δημιουργούνται τα κίνητρα και το ενδιαφέρον από πλευράς διαχειριστριών εταιρειών.

Τα πλοία αυτά, πλωτές πολιτείες, που ταξιδεύουν σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης, τιμούν με την παρουσία τους τόπους που επισκέπτονται, προσφέροντας οφέλη από την αλυσίδα των δραστηριοτήτων που δημιουργούν όπως:

· Στα τουριστικά γραφεία,

· Στα πρακτορεία,

· Στα μέσα μεταφορών,

· Στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους,

· Στα καταστήματα όλων των ειδών,

· Στους Οργανισμούς Λιμένων και στα Λιμενικά Ταμεία,

· Σε δραστηριότητες στις παράκτιες περιοχές,

· Στις προμήθειες όλων των ειδών,

Το Ναύπλιο, ιδιαίτερη πατρίδα μου, έχει λόγους και αξιώσεις να προσφέρεται στην προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων και προκειμένου να υπάρχουν και οι όροι από πλευράς εξυπηρέτησης αυτών και των δι’ αυτών διακινουμένων επιβατών – τουριστών, απαιτείται αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής, θέμα το οποίο είχαμε την  ευκαιρία να συζητήσουμε τον περασμένο χρόνο με τον κ. Δήμαρχο.
Σήμερα δε, με την παρουσία και του κ. Αντιπεριφερειάρχη, είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε αυτή μας τη συνάντηση για να έχουμε μία ευρύτερη συζήτηση, πρώτον για την ολοκλήρωση του έργου που ξεκίνησε πριν από μήνες και αφορά την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και του διαύλου μεταξύ του Μπούρτζι και της πόλης και κατά δεύτερον, τους σχεδιασμούς για την εκτέλεση και άλλων έργων υποδομής, με την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, εκτιμώντας στο μέρος αυτό ότι, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα δείξει το ενδιαφέρον όσον αφορά τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Το Άργος, οι Μυκήνες, η Επίδαυρος και άλλα σημεία του Νομού, αποτελούν την προέκταση του ενδιαφέροντος των επιβατών – τουριστών και πιστεύουμε πως οι αρμόδιες τοπικές Αρχές των πόλεων αυτών θα το έχουν συνειδητοποιήσει, ώστε να μεριμνήσουν για τη λήψη κάθε μέτρου διευκόλυνσης, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του κλάδου της τουριστικής ναυτιλίας, στην περιοχή, με κέντρο πάντα τον λιμένα Ναυπλίου.

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που βρισκόμαστε σήμερα, πραγματοποιεί κρουαζιέρες – κυκλικά ταξίδια, σε όλες τις ηπείρους της γης, είναι ένα από τα τρίτης γενιάς που μεταφέρει 2.300 επιβάτες περίπου και 850 άτομα πλήρωμα, το μήκος του είναι 300 μέτρα. Σε αυτό το πλοίο, καθώς και τα άλλα της κατηγορίας παρέχονται όλες οι ανέσεις που έχουν σχέση με τους ατομικούς χώρους επιβατών, τους κοινόχρηστους, τα ανοιχτά καταστρώματα με τις πισίνες και τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα καταστήματα, τα προγράμματα ψυχαγωγίας, έτσι ώστε ο επιβάτης τουρίστας να μπορεί να απολαμβάνει ανά πάσα στιγμή του 24ώρου ότι επιθυμεί σε μία θαλάσσια περιήγηση, αφού συμβαίνει στην κατηγορία αυτών των πλοίων να εφαρμόζονται οι πλέον αυστηροί Κανονισμοί του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού – IMO, που έχουν σχέση με το safety αλλά και το security.

Θα έχουμε την ευχέρεια σε λίγο να περιηγηθούμε το πλοίο.
Θα πρέπει να τονίσω ότι, ο τρόπος αυτός του τουρισμού είναι εκείνος που δίνει στον επιβάτη την ευχέρεια να ζήσει βιώματα που δεν τα συναντά με άλλους τρόπους διακοπών στη ζωή του, γιατί συμβαίνει να έχει πολλές επισκέψεις, εναλλαγή περιβάλλοντος, νοοτροπίας λαών, ευκαίριας γνωριμιών, όλα αυτά αποτελούν σημαντική προσφορά με καλές εντυπώσεις που μεταφέρονται στο ευρύτερό του περιβάλλον, έτσι ώστε να οδηγούνται συνεχώς και άλλοι επισκέπτες στον τρόπο αυτόν των διακοπών και της διασκέδασης.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ εκ μέρους της Ενώσεώς μας, όπως το πλοίο έχει ασφαλή ταξίδια και οι εταιρείες με τους εκπροσώπους στην Ελλάδα, την Inchcape, πάντα επιτυχίες στα προγράμματα δράσης.

Σε όλους εσάς εκπροσώπους των Αρχών και τους λοιπούς φίλους, εύχομαι κάθε πρόοδο στο έργο που εκτελείτε για το καλό του τόπου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ