Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ για την κατάσταση και τη λειτουργιά των παιδικών σταθμών στο νομό τη νέα περίοδο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:47:00 π.μ. | |
 Την 1η του Σεπτέμβρη ξεκινούν τυπικά τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους του νομού και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είμαστε στο και πέντε, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων και η επιλογή των παιδιών, ενώ λείπει το αναγκαίο προσωπικό. Πολλά παιδιά θα βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών.
Η αντιλαϊκή επιδρομή των μνημονίων, της πολιτικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων που τα εξυπηρετούν, βάζει τη σφραγίδα της και σε αυτό τον κρίσιμο τομέα.

Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που δυστυχώς συμπληρώνει, ως κρίσιμο χρηματοδοτικό μέγεθος, τη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, δεν έχει περαιωθεί. Μετατίθεται για το τέλος του Σεπτέμβρη και βλέπουμε! Στην αναμονή βρίσκεται και ο προγραμματισμός των δήμων. Απόρροια της υποχρηματοδότησης τους και στην παιδική μέριμνα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στράγγισε τους δήμους και τις δομές από τα χρηματικά διαθέσιμα για την εξυπηρέτηση του χρέους! Δεν έδωσε έγκριση για την πρόσληψη του αναγκαίου, έστω και έκτακτου, προσωπικού. Την ίδια στιγμή έχουν παγιωθεί οι ευκαιριακές συμβάσεις, τα δίμηνα, τρίμηνα, πεντάμηνα. Πλέον έχει εφαρμοστεί σε μεγάλη έκταση ένα καθεστώς εργασιακού σκλαβοπάζαρου που απαξιώνει την παιδαγωγική λειτουργία και θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια των παιδιών. Το δίκτυο των δημόσιων παιδικών σταθμών του νομού παραμένει ανεπαρκέστατο. Μεγεθύνεται η παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα και με δημόσια μάλιστα, χρηματοδότηση. Οι δομές για το παιδί και τη στήριξη της οικογένειας συρρικνώνονται, τα βρεφικά τμήματα είναι δυσεύρετα, οι δημόσιες επενδύσεις για κτηριακές υποδομές δεν υφίστανται.

Να παρθούν τώρα και μέσα στην προεκλογική περίοδο, όλα τα αναγκαία και έκτακτα μέτρα για την πλήρη λειτουργία των παιδικών σταθμών, να καλυφτούν όλες οι αιτήσεις και για όλα τα παιδιά, να διασφαλιστεί όλο το αναγκαίο προσωπικό και η αναγκαία έκτακτη χρηματοδότηση των δημοτικών δομών, χωρίς οι γονείς να αναγκαστούν να πληρώσουν για μια ακόμα φορά.

Η αγωγή και η φροντίδα του παιδιού είναι ευθύνη του κράτους και όχι αποκλειστικά της οικογένειας. Το αστικό κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις του ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπηρετήσουν τις ζωτικές ανάγκες του λαού και των παιδιών του.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ένα δρόμο έχουν. Να οργανώσουν την πάλη τους, να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολο της. Να ανοίξουν το δικό τους δρόμο για το δικό τους κράτος και εξουσία και που οι ζωτικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και του παιδιού, είναι θεμέλιο του σχεδιασμού και της οργάνωσης τους.

Με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό, ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα μπορούμε και θα ανοίξουμε το δρόμο.

Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ