ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

"Έκλεισε" το debate των αρχηγών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:33:00 μ.μ. |


 Δυνατότητα των πολιτικών αρχηγών να απευθύνουν ο ένας στον άλλον ερώτηση προβλέπουν οι όροι με τους οποίους θα διεξαχθεί το debate, που οριστικοποιήθηκαν στη σημερινή, τρίτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής.
Οι όροι της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνουν μία ακόμη καινοτομία, τη δυνατότητα των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων να απαντήσουν σε ερώτηση που προηγουμένως τους έχει υποβληθεί.

Με βάση τις οριστικές αποφάσεις της Διακομματικής, το debate θα ξεκινήσει στις 21.00 στο στούντιο της ΕΡΤ, με συντονιστή δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ τις ερωτήσεις θα υποβάλουν δημοσιογράφοι-μέλη της ΕΣΗΕΑ από τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς (MEGA, STAR, ΑΝΤ1, ALPHA, E TV, ΣΚΑΙ).

Η συζήτηση θα περιλαμβάνει 6 θεματικούς κύκλους:


1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική Πολιτική - Προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική Πολιτική - Άμυνα

Στον 5ο κύκλο ο κάθε δημοσιογράφος θα μπορεί να υποβάλει ελεύθερη ερώτηση επιλογής του.

Ο 6ος κύκλος θα διεξαχθεί σε δύο γύρους, στους οποίους οι αρχηγοί θα κάνουν ελεύθερες τοποθετήσεις και θα μπορούν εφόσον το επιθυμούν να υποβάλουν ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσουν σε ερώτηση που έχει ήδη υποβληθεί.

Ο κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτά για να απαντήσει στις ερωτήσεις -διάρκειας 30''- που θα υποβάλουν οι δημοσιογράφοι στους πέντε πρώτους κύκλους.

Ο δημοσιογράφος μπορεί να υποβάλει δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης -διάρκειας έως 15''- και ο κάθε αρχηγός μπορεί να δευτερολογήσει για 30''.

Στον 6ο κύκλο, ο κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτά ανά γύρο για να τοποθετηθεί, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, σε αντίθεση με τους προηγούμενους κύκλους όπου οι αρχηγοί θα τοποθετούνται με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη.

Αναφορικά με το debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αναμένεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ