ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2015-2016 από το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:00:00 μ.μ. |
 Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη (A. G. Leventis Foundation), με στόχους την ενίσχυση της προσπάθειας αθλητών/αθλητριών και την παροχή κινήτρων διάκρισης στον αθλητισμό προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση είκοσι πέντε (25) «Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας» για το έτος 2015, υπό τους εξής όρους και προϋποθέσεις:
1. Υποτροφίες

Κατά την αδέσμευτη κρίση της αρμόδιας Επιτροπής, χορηγούνται είκοσι πέντε (25) αθλητικές υποτροφίες ετήσιας διάρκειας και ύψους τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ έκαστη, σε αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα ή την Κύπρο, που αγωνίζονται σε ατομικά ολυμπιακά αθλήματα.

2. Δικαίωμα Υποψηφιότητας

Υποψηφιότητες δύνανται να υποβάλλουν αθλητές και αθλήτριες ατομικών αθλημάτων από την Ελλάδα ή την Κύπρο.

Αθλητές στους οποίους χορηγήθηκε υποτροφία στο παρελθόν έχουν τη δυνατότητα να τη διεκδικήσουν ξανά και να τους χορηγηθεί εκ νέου.

Θα προτιμηθούν αθλητές και αθλήτριες που δεν έχουν χορηγούς ή/και δεν λαμβάνουν άλλη οικονομική ενίσχυση από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.

3. Υποβολή Υποψηφιότητας

(α) Διαδικασία υποβολής:

Οι υποψηφιότητες θα υποβάλλονται μέσω ειδικού εντύπου, το οποίο θα διατεθεί από το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη στις αθλητικές ομοσπονδίες και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η αίτηση, η οποία θα περιλαμβάνει και τους όρους δέσμευσης που οφείλει να τηρήσει ο υποψήφιος σε περίπτωση χορήγησης της υποτροφίας, θα πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά :

(ι) Βιογραφικό σημείωμα (αθλητικό και σπουδών).

(ιι) Βεβαίωση της αρμόδιας ομοσπονδίας για το τρέχον έτος περί των αθλητικών επιδόσεων που επικαλείται ο υποψήφιος.

(ιιι) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο υποψήφιος θα αναφέρει τυχόν υποτροφίες ή χορηγίες που έχει ήδη λάβει.

Όλα τα ανωτέρω έγγραφα πρέπει να υποβάλλονται στην ελληνική γλώσσα.

(β) Χρόνος υποβολής:

Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές και θα παραλαμβάνονται έως και την 30η Νοεμβρίου 2015. Υποψηφιότητες που θα υποβληθούν ύστερα από την ημερομηνία αυτή, έστω και αν παραληφθούν, ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές.

(γ) Τόπος υποβολής:

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη www.agleventisfoundation.org ή μέσω e-mail στο whatandwhy@cosmotemail.gr

Ο φάκελος της υποψηφιότητας με τα σχετικά δικαιολογητικά θα υποβάλλεται MONO ταχυδρομικά στη διεύθυνση της εταιρείας W&W, Πατησίων 141, 11251, Αθήνα, έως την 30/11/2015, από τη σφραγίδα του οποίου θα προκύπτει η ημερομηνία κατάθεσης.

(δ) Πληροφόρηση

(1)Καταχωρήσεις στο Τύπο.

- Καθημερινή της Κυριακής 18/10/2015

- Φως 12, 19 & 26/10/2015

- Goal News 12, 19 & 26/10/2015

(2) Hλεκτρονική καταχώριση στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη

(3) Αναγγελία στις Ομοσπονδίες, στις οποίες έχει αποσταλεί φάκελος με την προκήρυξη καθώς και την αίτηση για τις υποτροφίες

4. Αξιολόγηση Υποψηφιοτήτων

Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη θα αναθέσει την κρίση των φακέλων υποψηφιότητας σε ορισθείσα Επιτροπή. Η αξιολόγηση γίνεται κυρίως με βάση τις αθλητικές επιδόσεις του 2015 και την προοπτική επιτυχιών στους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.

5. Ανακήρυξη Υποτρόφων

Η επιλογή των υποτρόφων θα τεθεί στην αδέσμευτη κρίση της Επιτροπής, που έχει ήδη ορίσει το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και θα εγκριθεί τελικώς από το Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Η αυτοπρόσωπη εμφάνιση των υποτρόφων στην Αθήνα κατά την τελετή απονομής των υποτροφιών συνιστά απαραίτητο όρο για τη χορήγηση της υποτροφίας.

6. Καταβολή Υποτροφιών

Οι υποτροφίες θα καταβληθούν στους επιτυχόντες κατά τη διάρκεια τελετής, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί στους βραβευθέντες με επιστολή από το Ίδρυμα.

7. Ερμηνεία των Όρων του Διαγωνισμού

Tο Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη ερμηνεύει και συμπληρώνει ελεύθερα τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

8. Αποδοχή των Όρων του Διαγωνισμού

Το Ίδρυμα διατηρεί το δικαίωμα να μην απονείμει μία ή/και περισσότερες υποτροφίες σε περίπτωση που κρίνει, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, ότι οι υποψήφιοι δεν πληρούν τους όρους του διαγωνισμού.

Οι διαγωνιζόμενοι διά μόνης της συμμετοχής τους στον διαγωνισμό, αποδέχονται ανεπιφύλακτα τους όρους του. Αθήνα, Οκτώβριος 2015

Αίτηση 


Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη

Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη ιδρύθηκε τον Μάιο του 1979 ως αποτέλεσμα των προσδοκιών του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη. Ο Κύπριος επιχειρηματίας Αναστάσιος Γ. Λεβέντης (1902-1978) έθεσε τους βασικούς άξονες δράσης του ομώνυμου Ιδρύματος από την εποχή της δημιουργίας του, με προσανατολισμό στην κοινωνία, στην παιδεία και στον πολιτισμό.

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη –εκτός από το εκτεταμένο κοινωφελές πρόγραμμά του και την καινοτόμο δράση του στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της ιατρικής έρευνας– έχει να επιδείξει ένα ση­μαντικό έργο στη μελέτη του πολιτισμού και της ιστορίας της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ελληνισμού της Διασποράς. Μέσα από ένα διεθνές πρόγραμμα υποστήριξης των ελληνικών σπουδών, με την ενίσχυση ποικίλων εκπαιδευτικών δραστηριο­τήτων, με τη συστηματική χορήγηση υποτροφιών, με τη διαρκή συνεισφορά στην ακαδημαϊκή έρευνα αλλά και στην επιστη­μονική εκδοτική παραγωγή, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη ακολουθεί με συνέπεια το όραμα του ιδρυτή του.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται η μέριμνα του Ιδρύματος στην αποκατάσταση και στην αναστήλωση ενός μεγάλου αριθ­μού μνημείων κλασικής, βυζαντινής και μεταβυζαντινής εποχής. Παράλληλα, οι προσπάθειες μελέτης και εμπλουτισμού των συλλογών κυπριακών αρχαιοτήτων σε μουσεία ανά την υφήλιο εναρμονίζονται με το ενδιαφέρον του Ιδρύματος Α. Γ. Λε­βέντη για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και της Κύπρου. Με αυτήν την προοπτική, πραγματοποι­ήθηκαν αξιόλογες συνεργασίες, όπως με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Βρετανικό Μουσείο και το Medelhavsmuseet της Στοκχόλμης.

Μια σημαντική πτυχή της δυναμικής παρουσίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στον τομέα του πολιτισμού αποτελούν οι καλλιτε­χνικές συλλογές του: η συλλογή του Παρισιού με έργα δυτικοευρωπαϊκής ζωγραφικής, η συλλογή έργων Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ού αιώνα και η συλλογή έργων Κύπριων καλλιτεχνών. Οι τρεις αυτές συλλογές, που προσφέ­ρουν μια μοναδική αισθητική και εκπαιδευτική εμπειρία, θα μεταφερθούν σύντομα στη μόνιμη στέγη τους, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία· το υπό ανέγερση κτίριο έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο Feilden Clegg Bradley Studios.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ