ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Σύλλογος «Abbeville Argos Amitie»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:22:00 π.μ. |
"Abbeville Argos Amitie" ονομάζεται ο σύλλογος που δημιουργήθηκε το 1996 από φίλους – κατοίκους της αδελφοποιημένης πόλης Abbeville. Με αγάπη για την Ελλάδα του χτες αλλά και του σήμερα, χωρίς ιδιοτέλεια, με ενθουσιασμό και επιμονή, έχουν προσφέρει στην πόλη τους, τη δυνατότητα γνωριμίας με την Ελλάδα και σε μας, μια ανεκτίμητης αξίας προβολή της χώρας και κυρίως της πόλης μας.

«Σκοπός της δημιουργίας αυτού του συλλόγου - όπως μας είπε η δραστήρια Πρόεδρος κ. Elisabeth Acquire - ήταν η αναζωπύρωση των σχέσεων των δύο πόλεων που την περίοδο εκείνη ήταν υποτονικές, αλλά πάνω απ’ όλα η δημιουργία ευκαιριών στους κατοίκους της Abbeville για μια γνωριμία με τη σύγχρονη Ελλάδα, μη μένοντας μόνο στο πλούσιο παρελθόν της». 

Και στο γράμμα που απηύθυνε στο Δήμαρχο Άργους -ενημερώνοντας τον για την διοργάνωση του 2006 - τονίζει τους βασικούς στόχους του συλλόγου: «Να διατηρηθούν οι δεσμοί με την πόλη σας, να γνωρίσει ο λαός της Abbeville και των περιχώρων τον πλούτο της κουλτούρας σας, να ανακαλύψουν τη χώρα σας μέσα από τη λογοτεχνία, τη γαστρονομία, τον τουρισμό…..» 
Στη διάρκεια των ετών αυτών, ο σύλλογος έχει οργανώσει ταξίδια στην Ελλάδα, εκδηλώσεις με θέμα την Ελλάδα, βραδιές ελληνικής κουζίνας και μουσικής, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, κυρίως όμως τα 7 τελευταία χρόνια, διοργανώνει κάθε άνοιξη την «Ελληνική εβδομάδα». 

Στη διάρκεια αυτών των εβδομάδων και σε συνεργασία με το Δήμο της Abbeville, τη βιβλιοθήκη της πόλης, το θέατρο, το γραφείο τουρισμού, τα σχολεία, και άλλους φορείς η συλλόγους, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια κ.λ.π., διοργανώνουν εκδηλώσεις φιλολογικές, θεατρικές, κινηματογράφου, μουσικής, γαστρονομίας. Ελληνική μουσική ακούγεται στο κέντρο της πόλης, παιδικές χορωδίες τραγουδούν τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, και άλλων Ελλήνων συνθετών, η πόλη γεμίζει από ελληνικές σημαίες και τα καταστήματα από ελληνικά προϊόντα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ