ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Στις Φυλακές Ναυπλίου οι Ρουμάνοι μοναχοί που έκλεψαν την χείρα του Αγίου Χαραλάμπους στα Καλάβρυτα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:37:00 μ.μ. | |
 Στις Φυλακές Ναυπλίου οδηγήθηκαν οι πέντε Ρουμάνοι ιερόσυλοι που συνελήφθησαν για την κλοπή της χειρός του Αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, αφού δεν έπεισαν με τους ισχυρισμούς τους ανακριτή και εισαγγελέα.
Οι προφυλακισμένοι Ρουμάνοι, τέσσερις μοναχοί ηλικίας 44, 41, 33 και 21 ετών και ένας 26χρονος λαϊκός, επισκέφτηκαν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης το μοναστήρι στα Καλάβρυτα ως μέλη ομάδας προσκυνητών. Oπως αποδείχτηκε όμως στη συνέχεια, ο σκοπός της επίσκεψής τους δεν ήταν καθόλου... αγαθός, αφού κατευθύνθηκαν στον χώρο όπου εκτίθεται το ιερό λείψανο και το αφαίρεσαν με χειρουργικές κινήσεις. Το έκρυψαν μέσα στο τουριστικό λεωφορείο και εν συνεχεία σε θαμνώδη περιοχή, όμως ένας από τους Ελληνες ιερείς αντιλήφθηκε την κλοπή και ειδοποίησε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν λίγη ώρα αργότερα.

Στο μεταξύ συνελήφθησαν άλλα δύο μέλη σπείρας ιερόσυλων που είχε αρπάξει αφιερώματα αξίας άνω των 30.000 ευρώ από την Ιερά Μονή της Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα δέκα. Πρόκειται για δύο Ελληνες, ηλικίας 59 και 47 χρόνων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηλείας. Οπως και οι συνεργοί τους, κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες κλοπές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ