ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Το Βήμα: Μπίζνες εκτός πρωτοκόλλου για τα νησιά Ρόμβη και Πλατειά στο Τολό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 π.μ. | |
 Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς καταθέτει σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και τις τηλεοπτικές άδειες. Ένα νέο τοπίο προδιαγράφεται για τα μεγάλα ΜΜΕ, γεγονός που οδηγεί σε σύγκρουση.
Οι εκδότες, κυρίαρχοι των καναλιών, δείχνουν ήδη τα «δόντια» τους όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στον Υπουργό προσωπικά με τον Σταύρο Ψυχάρη σε στέλνει τις πρώτες προειδοποιητικές βολές !

Στο χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» ο Ν.Παππάς παρουσιάζεται σαν ο υπ’ αριθμόν ένα άνθρωπος που κανονίζει τα πάντα όλα στο Μαξίμου: «Είναι έξυπνος, είναι δραστήριος . Αλλά τον τελευταίο καιρό όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ ξεκινά με την περιγραφή της σκηνής ενός ελικοπτέρου που μεταφέρει επενδυτές κι έχει προσγειωθεί στο Τολό με τελικό προορισμό δύο μικρά κοντινά νησάκια.

-Μα τα νησιά αυτά δεν νοικιάζονται. Με ποιον έχετε μιλήσει;

.Εχουμε μιλήσει απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου. Με τον κ. Παππά…απάντησαν οι επενδυτές οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε ένα ταχύπλοο που τους περίμενε…Η αίσθηση που αφήνει το κείμενο είναι πως ο Παππάς κάνει μπίζνες εκτός πρωτοκόλλου. Επισημαίνειμάλιστα τους κινδύνους που μπορεί να απειλούν τον υπουργό, αφού επισημαίνει ότι η “ισχύς και η επιρροή του είναι αναμφισβήτητες”. 

Όμως, προειδοποιεί “Αυτό το προσόν μπορεί να αποδειχτεί η αχίλλειος πτέρνα του. Διότι η ισχύς γεννά φθόνο, ειδικά στα κλειστά συστήματα εξουσίας. Η πολιτική δύναμη προκαλεί ζήλια και συσπειρώνει τους εχθρούς που καιροφυλακτούν για να εξαπολύσουν το δηλητήριό τους…”.
Στο ΒΗΜΑ της Κυριaκής επίσης, ο Σταύρος Ψυχάρης υπογράφει πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο “Ποιοι είναι οι “νταβατζήδες” των μέσων ενημέρωσης;”, στο οποίο αποκαλύπτει ότι πριν λίγες μέρες το Mega πλήρωσε “χαράτσι 20 εκατ. ευρώ”.
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ…

Η πρώτη σελίδα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ του Σαββάτου, προαναγγέλλει τις εξελίξεις που έρχονται άμεσα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την ώρα που οι μιντιακοί όμιλοι απολύουν εργαζομένους και μειώνουν μισθούς, είναι φορτωμένοι με δάνεια 808 εκατομμυρίων ευρώ και ουσιαστικά ανήκουν στις τέσσερις τράπεζες, Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς.

Μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων του πολυνομοσχεδίου, έρχεται στη Βουλή ο νόμος για τα ΜΜΕ και την αδειοδότηση των καναλιών. Έντονο το παρασκήνιο για τις συμμαχίες που θα διαμορφωθούν μεταξύ επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, 4 τελικά θα είναι οι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που θα δοθούν, ενώ ενδιαφέρον για μία από αυτές εκδηλώνεται και από το εξωτερικό. (Γαλλία).

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ