ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Serenissima: Από τα φιόρδ της Νορβηγίας στο λιμάνι του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:20:00 μ.μ. | | |
 Οι λάτρεις των πλοίων είχαν σήμερα μια μοναδική ευκαιρία να δουν στο λιμάνι του Ναυπλίου ένα πρώην ατμόπλοιο, το ms Serenissima που έγινε γνωστό σαν ms Andrea!!
Το ατμόπλοιο αυτό, κατασκευάστηκε στη Νορβηγία το 1960 με το όνομα Harald ΚΜ Jarl κι εκτελούσε δρομολόγια στα βόρεια φιόρδ της χώρας όπου και παρέμεινε επί 41(!!!) χρόνια!! Τον Οκτώβριο του 2001 το βαπόρι αντικαθίσταται από το νεότευκτο ms Trollfjord και πωλείται στην κροατική AML η οποία το μετασκευάζει σε κρουαζιερόπλοιο!
Δύο χρόνια περίπου μετά, το Νοέμβριο του 2003, το βαπόρι μετονομάζεται σε MS Andrea και ναυλώνεται στην αμερικανική Elegant Cruise Line για κρουαζιέρες στην Καραϊβική και τη βόρεια Ευρώπη!! Το Φεβρουάριο του 2010 το πλοίο κατάσχεται στο Split και ξαναβγαίνει για πώληση! Αν και δεν είχε πολλές ελπίδες, τελικά σώθηκε! Μετονομάστηκε σε ms Serenissima και πέρασε στον έλεγχο της Noble Caledonia!!
Το πλοίο “Serenissima” υπό σημαίας Αγίου Βικέντιου και Γρεναδίνων (St Vincent Grenadines) με 100 περίπου επιβάτες κυρίως από τη Νέα Ζηλανδία, θα παραμείνει στο λιμάνι για περίπου οχτώ ώρες, διάστημα κατά το οποίο οι επιβάτες του θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε μνημεία και αξιοθέατα της πόλης.
Το πλοίο προερχόμενο από Ρέθυμνο (πριν ήταν στην Τουρκία) θα αναχωρήσει το απόγευμα από το Ναύπλιο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ