ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ερωτήσεις Γ. Μανιάτη για Τριστέτσα, "κοφτικά" και κατανομή Ανταποδοτικού Τέλους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:03:00 μ.μ. | |
 Ερωτήσεις κατέθεσε ο Βουλευτής καθ. Γιάννης Μανιάτης α) για το έντονο πρόβλημα της Τριστέτσας, β) τη φορολογική απαλλαγή καλλιεργητών εσπεριδοειδών από τα «κοφτικά» και γ) την κατανομή των κονδυλίων του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων στις ορεινές κοινότητες της Αργολίδας, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου, Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Π. Σκουρλέτη, αντίστοιχα.

Ακολουθούν τα αναλυτικά κείμενα των ερωτήσεων του κ. Μανιάτη:
· ΘΕΜΑ: Προστασία της καλλιέργειας των εσπεριδοειδών της Αργολίδας από Τριστέτσα

«Κύριε Υπουργέ,

Το πρόβλημα της καταστροφής σημαντικών εκτάσεων εσπεριδοκαλλιεργειών της Αργολίδας από την ασθένεια Τριστέτσα, παρά τις κατά καιρούς σκέψεις και εξαγγελίες, συνεχίζει να υπάρχει και δυστυχώς να εξελίσσεται, με μία από τις βασικότερες αιτίες να είναι η απουσία στοιχειωδώς αξιοπρεπούς αποζημίωσης των καλλιεργητών που καλούνται να εκριζώσουν τα ασθενούντα δέντρα.

Ο Νομός Αργολίδας απαιτείται να αποτελέσει άμεσα την κορωνίδα άμεσης δραστηριοποίησης του συνόλου των Υπηρεσιών και των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων του Υπουργείου σας, προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική αυτή πορεία».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποια άμεσα μέτρα, οικονομικά και υποστηρικτικά των δράσεων των αρμόδιων Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας προτίθεται να προβεί, προκειμένου να ανασχεθεί η καταστροφική πορεία επέκτασης της Τριστέτσας;»

· ΘΕΜΑ: Φορολογική απαλλαγή καλλιεργητών εσπεριδοειδών από τα «κοφτικά»


«Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε με ποιον τρόπο προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει φορολογικά το γεγονός ότι οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών Αργολίδας, ενώ πληρώνουν για τη συγκομιδή του καρπού «κοφτικά» σημαντικά, αντίθετα δεν μπορούν να φοροαπαλλαγούν, λόγω σοβαρών ελλείψεων του φορολογικού συστήματος της χώρας. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αρθεί η αδικία αυτή;»

· ΘΕΜΑ: Κατανομή των κονδυλίων του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων στις ορεινές κοινότητες της Αργολίδας

«Κύριε Υπουργέ,

Τον Δεκέμβριο του 2014 υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για την κατανομή των (μέχρι σήμερα) 20 εκατ. ευρώ που έχουν παρακρατηθεί από τις Εταιρείες εκμετάλλευσης των Αιολικών Πάρκων όλης της χώρας, προκειμένου να αποδοθούν, σύμφωνα με σχετική νομοθετική ρύθμιση που είχαμε προωθήσει στους περίπου 50.000 κατοίκους των 220 ορεινών χωριών της χώρας. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και τα ορεινά χωριά Αχλαδόκαμπος, Δίδυμα, Αραχναίο, Θερμήσια, Ηλιόκαστρο, Αγ. Νικόλαος της Αργολίδας.

Σχετικό Υπόμνημα σας έχει ήδη αποστείλει η ΕΛΕΤΑΕΝ, το οποίο και σας επισυνάπτω.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για ποιο λόγο καθυστερεί απαράδεκτα εδώ και 8 μήνες η κατανομή των σχετικών πιστώσεων του Ανταποδοτικού Τέλους από τα Αιολικά Πάρκα, τόσο στα ορεινά χωριά της Αργολίδας, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα; Πότε προτίθεστε να τα κατανείμετε;»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ