ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Απολογισμός Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2015 στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:05:00 μ.μ. | |
 Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας  διοργάνωσε τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε 55 πόλεις της Ελλάδας και επίσης από ελληνίδες μητέρες και στο εξωτερικό την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015.
Για την Αργολίδα την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η Αργολίδα: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.

Η εκδήλωση έγινε στο Άργος στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο.

Η εκδήλωση στόχευε στην απενοχοποίηση του δημοσίου θηλασμού και την εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Δημιουργώντας ένα ένθερμο κλίμα, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση δεκάδες υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού όπως θηλάζουσες και μη μητέρες, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. Οι μικροί φίλοι του μητρικού θηλασμού διασκέδασαν με δημιουργικές ενασχολήσεις, ενώ διανεμήθηκε δωρεάν ενημερωτικό υλικό αλλά και αναμνηστικά στις μητέρες. 
Σε ολόκληρη την χώρα θήλασαν ταυτόχρονα πάνω από 3.000 μητέρες - μέλη του δικτύου μας. Στην πόλη μας θήλασαν 15 μητέρες 17 παιδάκια.

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. 

Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία : Μπορεί να Δουλέψει !»

Με εκτίμηση,
οι εθελόντριες διοργανώτριες της Αργολίδας:
Μαρία Σκλιάμη και Σοφία Μουστα’ί’ρα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ