ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ετήσιες απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2015 στην Π.Ε. Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:00:00 μ.μ. | |
 Από το Τμήμα Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας ανακοινώνεται ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι υποχρεούνται να διενεργήσουν τις ετήσιες απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2015 από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2015 και να τις κοινοποιήσουν εντός προθεσμίας ενός μηνός από τη διενέργειά της και το αργότερο έως 15 Δεκεμβρίου 2015 που είναι η καταληκτική ημερομηνία .
Η υποχρέωση διενέργειας απογραφής και κοινοποίησης ισχύει για όλους τους κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων, ακόμη και αν έχουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο, εφόσον δεν έχουν υποβάλει δήλωση διακοπής λειτουργίας.

Από τη φετινή χρονιά η κοινοποίηση της απογραφής είναι δυνατόν και προτείνεται να γίνει ηλεκτρονικά με τη χρήση ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr, ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί (σχετική βοήθεια μπορεί να δοθεί από λογιστές, Ένωση…κλπ). Ο χρόνος υποβολής της δήλωσης – απογραφής με αυτό τον τρόπο δεν ξεπερνάει τα δύο λεπτά, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνεται άμεσα και το ΟΣΔΕ. Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται άμεσα από την ψηφιακή υπηρεσία σχετική βεβαίωση που εκτυπώνεται και επισυνάπτεται στο μητρώο εκμετάλλευσης. Κατά συνέπεια δεν απαιτείται η φυσική παρουσία του αιγοπροβατοτρόφου στις κτηνιατρικές υπηρεσίες και η μετακίνησή του από μακρυνές περιοχές. Υπενθυμίζουμε ότι η ενημέρωση του μητρώου και η απογραφή γίνονται με ευθύνη των κτηνοτρόφων και έχει αξία υπεύθυνης δήλωσης.

Οι απογραφές με τον παλιό τρόπο (προσέλευση των κτηνοτρόφων στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, πρωτοκόλληση εγγράφων, φωτοτυπίες, υπογραφές, πολλαπλές μεταβάσεις στην Ένωση κλπ) θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του Τμήματος Κτηνιατρικής στο Ναύπλιο και στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Άργους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προσκομίζουν πλήρως και σωστά ενημερωμένα τα μητρώα εκμετάλλευσης με τις μεταβολές και την απογραφή του ζωικού πληθυσμού (μη ενημερωμένα μητρώα δεν θα γίνονται δεκτά), μαζί με διπλές φωτοτυπίες και να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι ενδεχομένως απαραίτητες παραγγελίες ενωτίων.

Εφόσον επιλεγεί ο δεύτερος τρόπος δήλωσης της απογραφής και για καλύτερη εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων, η προσέλευση θα πραγματοποιείται αυστηρότατα με το παρακάτω πρόγραμμα:


1. Δήμοι Ναυπλιέων και Επιδαύρου:
Δευτέρα και Τρίτη από ώρα 9.00 έως 13.00

2. Δήμος Ερμιονίδας:
 Πέμπτη και Παρασκευή

από ώρα 9.00 έως 13.00

Πληροφορίες και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα:
Τμήμα Κτηνιατρικής: 2752360 281, – 282, – 284, – 286.
Αγροτικό Κτηνιατρείο Άργους: 2751068195, 2751069649.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ