ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας για την απεργία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:01:00 μ.μ. |
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΣΤΙΣ 10:30

Απευθύνουμε κάλεσμα, σε κάθε συνάδελφο του κλάδου, να συμμετέχει στην οργάνωση της αντεπίθεσής μας απέναντι στη νέα βάρβαρη επίθεση που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η κυβέρνηση, πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, έρχεται να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και των κομμάτων που τις στηρίζουν.

Προωθούν ένα ασφαλιστικό σύστημα με απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους της από τις ασφαλιστικές εισφορές, που θα φέρει μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις. Στρώνουν το έδαφος για ένα ασφαλιστικό με το οποίο μας καταδικάζουν για δουλειά μέχρι τον τάφο ακόμη και για τα βαρέα και ανθυγιεινά, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης σε 40.

Την ίδια στιγμή μειώνουν τις εισφορές στους μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη από πρόστιμα και αναδρομικά. Χαρίζουν εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια και κυνηγούν ψευτοσυντάξεις των υπερηλίκων.

Ισοπεδώνουν το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Προωθούν ένα ιδιωτικοποιημένο, πλήρως εμπορευματοποιημένο σύστημα για όσους έχουν και μπορούν με τη συντριπτική πλειοψηφία να λαμβάνει παροχές επιπέδου «πτωχοκομείου».

Ήδη λένε ανοιχτά ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε αφορά μόνο το 30% των προαπαιτούμενων. Έρχεται νέο κύμα μέσα στο Νοέμβρη. Οι εργοδότες, με τη στήριξη κυβέρνησης, ΣΕΒ επιχειρούν την πλήρη ασυδοσία. Προωθούν την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας για να αυξήσουν τα δικά τους κέρδη.

Κανένας εργάτης, κανένας τίμιος συνδικαλιστής, κανένας νέος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση.

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τη λογική των ισοδύναμων μέτρων ή της ηπιότερης εφαρμογής.

Στη φτώχεια, την ανεργία, την κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή.

Ανακούφιση μπορεί να υπάρξει μόνο με τον αγώνα για να παρεμποδίσουμε αυτή την επίθεση, να ανοίξουμε το δρόμο για την ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων χρόνων και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ!

Μας κήρυξαν πόλεμο και οργανωμένα, συλλογικά, αποφασιστικά πρέπει να απαντήσουμε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ