ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Οι νικητές της 6ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Διοργάνωσης CATAMARANS CUP 2015

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:37:00 π.μ. | |
 Στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος η διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση CATAMARANS CUP, ένας μοναδικός συνδιασμός κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και ιστιοπλοϊκού αγώνα ιστιοφόρων καταμαράν – ένας θεσμός με πολλαπλά οφέλη για τον ελληνικό ναυταθλητισμό, τον τουρισμό και την τοπική οικονομία. 
  Η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς στη διοργάνωση συμμετείχαν 31 ελληνικά σκάφη, επανδρωμένα από 297 αγωνιζόμενους από συνολικά 18 χώρες μεταξύ των οποίων Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ισπανία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κροατία, Ουκρανία, Εσθονία και Κύπρο. Η ευρεία συμμετοχή οφείλεται τόσο στη διεθνή προβολή που έλαβε ο θεσμός για την επιτυχία του τα προηγούμενα χρόνια όσο και στο γεγονός ότι απευθύνεται όχι μόνο σε ιστιοπλόους κάθε επιπέδου αλλά και στον καθένα που επιθυμεί την ευκαιρία να βιώσει με φίλους ή την οικογένεια του έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα με τον πλέον διασκεδαστικό και άνετο τρόπο.

Διατηρώντας τα ιδιαίτερα στοιχεία που το κατέστησαν εξ’αρχής δημοφιλές στον κόσμο, το φετινό CATAMARANS CUP με αφετηρία την Αθήνα, περιελάμβανε 4 ημερήσιας διάρκειας σκέλη αγώνα με κατάληξη των ιστιοδρομιών στο Ναύπλιο. 
Συμμετέχοντες και κοινό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 4 ημέρες αγωνιστικής ιστιοπλοϊας και 3 θεματικούς διαγωνισμούς πληρωμάτων (μαγειρικής, φωτογραφίας και μεταμφίεσης) στο πλαίσιο μιας 6ήμερης διασκεδαστικής κρουαζιέρας στον Αργοσαρωνικό κόλπο – πλούσιας σε events και parties.

Με αφετηρία τη Μαρίνα Αλίμου στην Αθήνα και Βόρειο άνεμο δύναμης 15 έως 25 κόμβους, τα αγωνιζόμενα σκάφη έπλευσαν πρύμα την πρώτη ημέρα ολοκληρώνοντας το πρώτο σκέλος στον Πόρο, όπου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός μαγειρικής πληρωμάτων COOK OFF! και η απονομή επάθλων από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου κυρία Ελένη Κανατσίδη, στο ιστορικό κτίριο Συγγρός. 
Η δεύτερη μέρα του αγώνα ήταν πιο απαιτητική σε τεχνικές δεξιότητες πληρωμάτων αφού οι άνεμοι δύναμης 8 έως 14 κόμβων έπνεαν με συνεχώς μεταβαλλόμενη κατεύθυνση, καθιστώντας πιο δύσκολο το έργο των πληρωμάτων έως την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους στην Ερμιόνη, όπου εκπρόσωποι του Δήμου τίμησαν το θεσμό προσφέροντας τοπικά προϊόντα στους συμμετέχοντες στο πλαίσιο γιορτής με παραδοσιακούς χορούς που οργάνωσε ο Δήμος. Τα έπαθλα στους νικητές απένειμαν ο Αντιδήμαρχος κος Γιάννης Δημαράκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ερμιονίδας κος Χρήστος Δαγκλής και ο κοινοτικός Σύμβουλος κος Γιώργος Τσεγκής.

Με Βόρειο άνεμο που δεν ξεπέρασε σε ένταση την τρίτη ημέρα τα 8 μίλια, τα σκάφη αγωνίστηκαν σε πρύμα πλεύση έως το Λεωνίδειο όπου με την ολοκλήρωση του 3ου αυτού σκέλους αγώνα πραγματοποιήθηκε ο πλέον διασκεδαστικός διαγωνισμός αμφίεσης πληρωμάτων SHOW OFF! με εκπροσώπους της τοπικής Λιμενικής Αρχής να βραβεύουν τους νικητές. 
Την επομένη, εκτελέστηκε το τελευταίο και πιο απαιτητικό σκέλος αγώνα που ολοκληρώθηκε στο Ναύπλιο μετά από όρτσα πλεύση από το Λεωνίδειο με άνεμο 6 έως 16 κόμβους. Ο Λιμενάρχης Αργολίδας Σ. Μαρίνος τέλεσε την απονομή των επάθλων στους νικητές και πρόσφερε τοπικά προϊόντα σε όλους τους συμμετέχοντες με την ευγενική προσφορά των κυρίων Τ.Μάλλιου και Ι. Υψηλάντη.

Ακολούθησαν δύο ημέρες ελεύθερης πλεύσης με προορισμό την Αθήνα, όπου οι διαγωνιζόμενοι κυριολεκτικά ξεφάντωσαν στην τελετή λήξης που έγινε στο Kitchen Bar Αλίμου και περιελάμβανε την απονομή κυπέλλων στους νικητές γενικής κατάταξης και νικητές κλάσης, την ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού φωτογραφίας SHOOT OFF! και φυσικά πολύ φαγητό και ποτό σε μια γιορτή που κράτησε μέχρι πρωϊας! 
Ο κυβερνήτης PETR KOCHNEV απο τη Ρωσία ο οποίος κατέκτησε με το πλήρωμα του την πρώτη θέση το 2014 φαίνεται να αναζητά άξιο αντίπαλο αφού παρέμεινε και φέτος στην πρώτη θέση του βάθρου της Γενικής Κατάταξης, με διαφορετικό σκάφος αυτή τη φορά.

Ο θεσμός οργανώθηκε όπως κάθε χρόνο από την Istion Yachting , υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και με την υποστήριξη πολλών θεσμών και παραγόντων του κλάδου κατά το 6ο έτος που μετρά η διοργάνωση.

Με αφετηρία την φετινή νέα επιτυχία, οι προετοιμασίες σύντομα ξεκινούν με προορισμό το επόμενο 7ο CATAMARANS CUP που θα γίνει στην χώρα μας το 2016. 
 ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ: 

1η Θέση SIRENE II (LAGOON 450) Κυβερνήτης PETR KOCHNEV (ΡΩΣΙΑ)

2η Θέση EPIFANEIA (LAGOON 440) Κυβερνήτης ALEXEY FOMENKO (ΡΩΣΙΑ)

3η Θέση GEORGINA (LAGOON 440) Κυβερνήτης RICHARD GEHENIAU (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΛΑΣΗΣ:


1η Θέση Class A NOVA (LAGOON 620) Κυβερνήτης COSTAS CHIOTIS (GREECE)

1η Θέση Class B SIRENE II (LAGOON 450) Κυβερνήτης PETR KOCHNEV (RUSSIA)

1η Θέση Class C CATANOO (LAGOON 39ST) Κυβερνήτης ALEKSEI TIUSHEV (RUSSIA)

ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ:

1st place COOK OFF! Competition LE GRAND BLEU (LAGOON 39)

Κυβερνήτης Juan Pablo De Francisco & Πλήρωμα (ΙΣΠΑΝΙΑ)

1st place SHOW OFF! Competition CATANOO (LAGOON 39)

Κυβερνήτης Aleksei Tiushev & Πλήρωμα (ΡΩΣΙΑ)

1st place SHOOT OFF! Competition THOE (LAGOON 450)

Κυβερνήτης ION CECHIRDAN & Πλήρωμα (ΡΟΥΜΑΝΙΑ)

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. 
ΧΟΡΗΓΟΙ: D. KORONAKIS S.A., NAUTILUS YACHT EQUIPMENT, SEAJET PAINT, INTERMARE DIVE

Επίσημοι Υποστηρικτές: Δήμος Πόρου, Ερμιόνης, Νότιας Κυνουρίας, Ναυπλίου.
Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό PLEFSI, περιοδικό ONDECK
Διοργάνωση: ISTION YACHTING GREECE
www.istion.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ